Відлуння «чорного вересня»

Відлуння «чорного вересня»

Напередодні роковин вступу радянських військ до Західної України 17 вересня 1939–го, прозваного в народі «чорним вереснем», Львівська облрада вкотре повернулася до «польської проблематики». Звернення галицьких депутатів було спричинене не спомином про трагічну сторінку історії, коли внаслідок агресії нацистської Німеччини та сталінського СРСР припинила своє існування Польща, а ухвалою польського Сейму на тему «східної проблематики» та забороною проїзду через територію Польщі бандерівського веломарафону. «За» проголосувало 88 депутатів.

На чиїй вулиці свято?

На чиїй вулиці свято?

Президія політради Партії регіонів ухвалила рішення виключити народного депутата Василя Кисельова з лав партії, а відтак — із політради та позбавити його посади голови кримського осередку ПР. Офіційно Кисельова залишили без партквитка «за порушення положень і вимог статуту Партії регіонів та завдання шкоди репутації партії». Рішення президії політради ПР мала підтримати на вчорашньому засіданні й сама політрада — такими є статутні норми партії Віктора Януковича.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Гонгадзе не повернути. Злочинців — не посадити?

Гонгадзе не повернути. Злочинців — не посадити?

Викладене свічками слово «Гія» на майданній бруківці. Невелике в масштабах такої значної площі коло людей мовчки слухає, як «безликий» голос зачитує сумний мартиролог загиблих українських журналістів. А потім — дев’ять хвилин мовчання. Єдине, що дещо вибивається з уже традиційної для 16 вересня картини — нестрункі вигуки футбольних вболівальників, яким байдуже до жалобного гуртка біля Головпоштамту (хіба що дехто підходить поцікавитися, що тут таке відбувається, і біжить веселитися далі — попереду гра «Динамо» з казанським «Рубіном»). Від викрадення і, як тепер уже напевне відомо, загибелі редактора «Української правди» Георгія Гонгадзе вчора минуло рівно дев’ять років. А замовники цього вбивства досі залишаються невідомими — і непокараними.

Всі статті рубрики