На чиїй вулиці свято?

17.09.2009

Президія політради Партії регіонів ухвалила рішення виключити народного депутата Василя Кисельова з лав партії, а відтак — із політради та позбавити його посади голови кримського осередку ПР. Офіційно Кисельова залишили без партквитка «за порушення положень і вимог статуту Партії регіонів та завдання шкоди репутації партії». Рішення президії політради ПР мала підтримати на вчорашньому засіданні й сама політрада — такими є статутні норми партії Віктора Януковича.

Василь Кисельов заявив, що ціною його виключення є збереження посади спікера парламенту Криму за Анатолієм Гриценком. Кисельов ступив у конфлікт із цим однопартійцем кілька місяців тому, і через кримських депутатів домагався відставки спікера, який «покриває кримінальних авторитетів». «Це рішення — сигнал для прихильників Гриценка», — сказав Кисельов.

Сам Гриценко заявив, що виключення Кисельова з партії святкує... весь Крим. «Це рішення запізнилося трохи, треба було раніше», — цитує спікера Верховної Ради АРК агенція УНІАН.

Учора відбулося засідання кримського парламенту. Воно тривало недовго й ознаменувалося скандалами: спочатку депутати довго не могли назбирати кворум, а коли більшість таки з’явилася, опозиція звинуватила Гриценка в порушеннях. Прихильники Кисельова мали намір голосувати за відставку Гриценка з посади спікера, але той уник такого пункту порядку денного.

Тим часом, протестуючи проти виключення Кисельова з ПР, «Російська община Криму» вирішила вийти з Партії регіонів.