НОВИНИ ПЛЮС

17.09.2009

Литвин позбувся Ратушняка

Мер Ужгорода, голова закарпатської обласної організації Народної партії Сергій Ратушняк, написав заяву про вихід із лав НП. За даними інтернет–видання «Захід.net», 14 вересня відбулася зустріч Ратушняка з головою партії, спікером Верховної Ради Володимиром Литвином. За повідомленням прес–служби НП, в цей день Литвин якраз перебував із робочою поїздкою на Закарпатті. Візаві нібито розмовляли на підвищених тонах, зокрема мер Ужгорода звинуватив Литвина у невиконанні обіцянок.

Нагадаємо, раніше Ратушняк відзначився побиттям агітаторки «Фронту змін» та кількома антисемітськими закидами на адресу Арсенія Яценюка.

Арешти в Криму

Міліція затримала віце–мера Сімферополя Марину Чернову. Як повідомило Головне управління МВС у Криму, її помістили в ізолятор тимчасового утримання. Затримання проведено «у рамках розслідування кримінальних справ про зловживання в Сімферопольській міськраді».

Раніше у мерії проводили обшук на предмет незаконного виділення землі для відомого авторитета Олександра Мельника, депутата ВР Криму.

Вибори будуть дешевшими

Центральна виборча комісія знизила прогноз витрат на організацію й проведення чергових виборів Президента. Це пов’язано з набуттям сили змін до закону про вибори Президента. «Загальна сума витрат, необхідних для організації й проведення виборів президента на 2010 рік, визначена в обсязі 1 млрд. 100 млн. 700 тис. грн. Це на 471 млн. 650 тис. менше затвердженого раніше обсягу витрат, обрахованого на підставі попереднього закону», повідомила прес–служба ЦВК.

Дача Януковича стане заповідником?

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України ініціює створення національного історико–культурного природного заповідника «Межигір’я». Про це в коментарі УНІАН повідомив міністр охорони навколишнього середовища Георгій Філіпчук. «Ми готуємо сьогодні проект рішення для уряду, який би був прийнятий і згідно з яким ця територія отримала б статус заповідника з його історією і з його значимістю для суспільства», — сказав міністр.