Що таке безпека для «ведмедя»?

Що таке безпека для «ведмедя»?

Позавчора президент Росії Дмитро Медведєв підписав указ «Про стратегію національної безпеки Російської Федерації до 2020 року». Серед зовнішніх загроз Росії у документі названо «політику низки провідних країн, спрямовану на досягнення переваги у військовій сфері». Аналітики відразу ж «зметикували», що йдеться насамперед про Сполучені Штати, а також про Китай, котрий «нарощує озброєння шляхом розвитку високоточних, інформаційних та інших високотехнологічних засобів ведення боротьби». У «Стратегії» йдеться, зокрема, що у зв’язку з розгортанням Вашингтоном глобальної системи протиракетної оборони Москва застосовуватиме всі необхідні зусилля, «щоб забезпечити ядерний паритет зі США». Термінологія цілком у стилі «холодної війни». Хоча водночас у документі вказано, що пріоритетом у відносинах зі США є досягнення нових домовленостей у галузі роззброєння, зміцнення довіри, і що загалом Росія провадитиме політику, що «виключає гонку озброєнь».

Тарантіно проти Альмодовара

Тарантіно проти Альмодовара

Учора ввечері відкрився 62–й Каннський кінофестиваль. Цей найпрестижніший форум світового кіно триватиме до 24 травня, коли журі на чолі з французькою акторкою Ізабель Юппер оголосить лауреата головного призу — «Золотої пальми» та інших нагород. За «Золоту пальму» змагаються 20 художніх фільмів. Канни — це завжди парад зірок. Але навіть при цьому перелік режисерів, чиї фільми цього року претендують на «Золоту пальму», — це вже не просто парад зірок, а сузір’я найбільших суперстар світу.

Україна не в конкурсі, але на ринку

Україна не в конкурсі, але на ринку

Уже другий рік поспіль Україна представлена у Каннах як учасник кіноринку. Участь у конкурсній програмі наразі обмежується солодким спогадом про 2005 рік, коли Ігор Стрембіцький привіз із Канн «Золоту пальмову гілку» за дипломну короткометражку «Подорожні». Відтоді Україна представляє своє кіно лише в позаконкурсних програмах.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики