Віз попереду коня

Віз попереду коня

Учора на тему дострокових президентських виборів, які Рада призначила на 25 жовтня, висловився на прес–конференції міністр юстиції Микола Оніщук. Думка міністра кардинально відрізняється від позиції 401 народного обранця. Спочатку у парламентському середовищі виникли ситуативні політичні домовленості, а потім під них підігнали юридичну складову, вважає Оніщук. До того ж юридичну базу застосували невірно, додає він. Адже «відносини, пов’язані з обранням Президента, врегульовані чинною Конституцією по–іншому, ніж це передбачено у постанові Верховної Ради щодо призначення президентських виборів». Словом, п’ятий рік повноважень чинного глави держави добігає кінця аж ніяк не у жовтні 2009–го, переконаний глава Мін’юсту. Утім остаточну крапку в цьому питанні поставить Конституційний Суд. Хоча особисто для Оніщука ця тема вже зараз є «вичерпаною».

Константа, прописана в газеті

Константа, прописана в газеті

Постанова Верховної Ради про призначення виборів Президента 25 жовтня набула юридичної сили. Вчора її було опубліковано в газеті Кабінету Міністрів «Урядовий кур’єр». Але все ще може змінитися, адже Президент висловлював намір оскаржити постанову в Конституційному Суді. З іншого боку, вона може зберегти легітимність, якщо політики все–таки домовляться (скажімо, провести одночасно і вибори Президента, і парламенту).

«Щит»: за «новий порядок»?

«Щит»: за «новий порядок»?

Громадська організація колишніх міліціянтів і службістів «Щит», яка на власний розсуд розганяє наметові містечка в центрі Києва, промарширувала вчора цим самим центром, вимагаючи «громадського порядку», «жорсткішого контролю» за ним, а також «відмови від практики наметових містечок у політичних цілях» на центральній площі столиці. В руках марширувальники тримали білі прапори, обведені червоним квадратом і перекреслені через центр, які імітують щось на кшталт дорожнього знаку «Заборонено». Що саме «заборонено» — незрозуміло. Єдине, що досі заборонили «щитоносці», — це право на зібрання і протест для учасників одіозної але в цілому мирної акції «Геть усіх!», розгромивши їхній наметовий табір на майдані Незалежності за невтручання присутніх співробітників МВС.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики