НОВИНИ ПЛЮС

08.04.2009

Проект Конституції пішов на експертизу

Міністерство закордонних справ передало на розгляд Європейської комісії «За демократію через право» (так званої «Венеціанської комісії») проект змін до Конституції, підготований Президентом. Про це повідомив Віктор Ющенко під час зустрічі з доповідачами моніторингового комітету ПАРЄ Ренатою Вольвенд та Сабіною Лойтгойзер–Шнарренбергер. «Ми зацікавлені у співпраці з інституціями Ради Європи стосовно зазначеного законопроекту», — цитує главу держави його прес–служба.

Луценко програв Колесникову

Печерський райсуд Києва зобов’язав міністра внутрішніх справ Юрія Луценка спростувати інформацію про причетність «регіонала» Бориса Колесникова до скоєння злочину. Заяву, яка образила Колесникова, було оголошено Луценком ще чотири роки тому під час виступу в залі ВР. Як повідомляє прес–служба Партії регіонів, у своєму виступі міністр заявляв про «погрози вбивства», «здирництво», «відірвані ноги», «вибухи», «автоматну зброю», «дивні знахідки при обшуку», до яких нібито мав відношення Колесников.

Балога був на допиті

Глава секретаріату Президента Віктор Балога дав слідчому міліції свідчення у справі про вбивство ужгородського підприємця Олега Грузина. Про це газеті «Коммєрсант–Україна» повідомив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Видання відзначає, що Грузин був другом відомого в Закарпатті кілера Євгенія Ігнаткіна, який організував у 1998 році вбивство депутата Закарпатської облради Михайла Токаря (у кримінальних колах відомого як Геша). «Він (Балога) дійсно прийшов, дав свідчення. У слідчого були запитання до Балоги, тому що він згадується у багатьох ЗМІ як людина, можливо, знайома з обставинами вбивства кримінального авторитета Геші», — сказав Луценко.

За словами міністра, «останнім часом Грузин намагався впливати на ухвалення рішення про переведення Ігнаткіна у зону загального режиму.

Сектор газу

НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» підписали технічну угоду, яка супроводжує реалізацію положень контрактів 2009—2019 рр. на купівлю і транзит газу. Про це заявив голова правління «Нафтогазу» Олег Дубина. Як повідомила агенція УНІАН, також НАК 6 квітня повністю сплатив гроші за обсяг газу, імпортованого у березні. Таким чином, «Нафтогаз» достроково виконав свої зобов’язання перед російськими партнерами, йдеться у заяві.

Бондар вийшов із «ЄЦ» сам

Глава обласної держадміністрації Дніпропетровщини Віктор Бондар вийшов із лав партії «Єдиний центр». Про це повідомило управління преси та інформації ОДА. «Губернатор» вважає, що зараз прагматичним політикам слід об’єднатися заради подолання економічної та політичної кризи. «Я реально оцінюю власні справи, поступки і поточну ситуацію. Для того щоб не викликати подальшу дискусію щодо моїх поглядів на реальний стан справ, вважаю за необхідне вийти з партії «Єдиний центр», — зазначив Бондар.

Нагадаємо, напередодні керівні органи «ЄЦ» звільнили Бондаря з посади заступника голови партії за нестатутні та непогоджені заяви. В одному з інтерв’ю екс–«нашоукраїнець» заявив, що слід залишити в минулому і «Нашу Україну», і «ЄЦ» та починати новий політичний проект.