На інших подивитися

На інших подивитися

З’їздити взимку в Карпати й покататися для свого задоволення на лижах полюбляють чимало наших співвітчизників. А от знайти гірськолижників, які могли б захищати честь держави на високому міжнародному рівні, дуже складно. І гори в нас не такі високі, й траси на них не відповідають належним вимогам, та й місць, де можна професійно навчатися гірськолижному спорту, бракує. Попри це, українці регулярно виступають на міжнародній арені. І хоча рівень майстерності не дозволяє пробиватися на етапи елітного Кубка світу, вони беруть участь у менш престижних змаганнях, а на чемпіонати світу й Олімпійські ігри потрапляють за національною квотою. Донедавна наші спортсмени надавали перевагу технічним дисциплінам і лише тепер почали пробувати сили у швидкісних.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Василь Ломаченко: Замість справжнього Кубка Баркера прислали якусь підробку

Василь Ломаченко: Замість справжнього Кубка Баркера прислали якусь підробку

Обираючи найкращого спортсмена України 2008 року, експертна комісія Національного олімпійського комітету не мала особливих проблем із визначенням переможця. Попри присутність серед претендентів на відзнаку кількох пекінських медалістів, постать Василя Ломаченка виглядала особливо привабливо. На його користь свідчили не тільки «золоті» результати Олімпіади–2008 та чемпіонату Європи, а й ефектний виступ на обох турнірах. Тому й не дивно, що «спортсменом року» назвали саме хлопчину з Білгород–Дністровського, що на Одещині.
А ще ж був Кубок Вала Баркера, яким Міжнародна асоціація любительського боксу нагороджує найтехнічнішого боксера олімпійського турніру і який наш атлет... досі не отримав через певні обставини. На церемонії нагородження в НОК кореспондент «УМ» знайшов момент, аби випитати лауреата про цю нашумілу справу. Не оминули ми в розмові з 20–річним бійцем і інші цікаві теми.

За заповідями Лобановського

За заповідями Лобановського

Легендарний футбольний тренер Валерій Лобановський казав, що в його команді нападати й захищатися мусять уміти всі гравці незалежно від амплуа. Після останнього спареного туру російської вищої ліги керівництво «Сокола» може всерйоз задуматися над регулярним утіленням цих слів Метра в дію. Річ у тім, що на поєдинки до Бєлгорода кияни привезли мінімально допустимих 15 польових гравців, серед яких нараховувалося лише троє номінальних захисників. Один із них, Дмитро Якушин, узагалі вийшов на лід у авральному порядку, адже не встиг як слід вилікувати травму.

Всі статті рубрики