На порядку денному — Голодомор

На порядку денному — Голодомор

Учора Президент України Віктор Ющенко разом з офіційною делегацією, до складу якої входить, зокрема, міністр закордонних справ Володимир Огризко, відбув до Нью–Йорка для участі в сесії Генеральної Асамблеї ООН. У програмі візиту, як зазначає офіційний сайт Президента України, — зустрічі з Генсеком ООН Пан Кі Муном та керівництвом США, переговори в рамках сесії з керівниками делегацій інших держав. У планах Ющенка — також зустрічі з представниками американських бізнес–кіл, єврейських організацій та з українською громадою. З документів ООН, які підпише глава України, — міжнародна конвенція про права інвалідів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Друга мова — «випадкова»?

Друга мова — «випадкова»?

Поки виборці, які ще не втратили інтерес до політики, грають у тоталізатор на ймовірність утворення нової парламентської коаліції або оголошення дострокових виборів, де–факто утворена у ВР більшість у поті чола працює над новими законами. Наприкінці минулого сесійного тижня конституційною більшістю (голосами всіх фракцій, окрім «НУНС») у першому читанні був ухвалений закон про державну службу. Цей документ, судячи з висновку Головного науково–експертного управління парламенту, рясніє численними вадами. Однак увагу широкого загалу до нього привернула насамперед одна стаття — 21–ша. У ній міститься переліг вимог, яким повинні відповідати претенденти на державну службу. Окрім вищої освіти і знання законодавства, кожен охочий послужити державі Україна повинен обов’язково володіти державною і... російською мовами.

Граймо нову партію!

Граймо нову партію!

Партія «Народний союз «Наша Україна» робить нову спробу згуртувати навколо себе праві партії. На суботньому засіданні політради «нашоукраїнці» прийняли рішення ініціювати об’єднавчий з’їзд задля створення «єдиної потужної національно–демократичної сили, здатної протистояти кремлівсько–олігархічному реваншу». У засіданні політради брав участь почесний голова НСНУ Віктор Ющенко. За даними «УМ», об’єднавчий з’їзд відбудеться орієнтовно через місяць. З–поміж іншого це означає: «нашоукраїнці» готуються до дострокових виборів.

Тиждень, коли вирішиться все

Тиждень, коли вирішиться все

Учора на погоджувальній раді парламенту говорили не тільки про поточні справи і порядок денний, а й про коаліцію. Відтоді, як у Верховній Раді було оголошено про розпад більшості, минув тиждень. У політиків залишається 23 дні, щоб запропонувати державі нову коаліцію, інакше з’являться підстави для розпуску.

Полтавці так і не зрозуміли,

Полтавці так і не зрозуміли,

Юля «впала» на Полтаву, як сніг на голову. Адже спершу тут на презентаційно–показові відкриття нового приміщення міського управління внутрішніх справ (реконструйо­ваного в колишньому містечку військового училища) та іншого міліцейського довгобуду — адміністративно–спортивного комплексу «Динамо» — напередодні Дня міста чекали тільки «профільного» міністра Юрія Луценка. До цих святкових заходів приурочили і виїзне засідання колегії МВС.

Всі статті рубрики