НОВИНИ ПЛЮС

23.09.2008

Паспорт РФ можуть отримати 8 мільйонів українських громадян

Росія максимально спростила процедуру отримання свого громадянства. Рада Федерацій Росії схвалила зміни в законі про громадянство, згідно з якими охочим отримати російський паспорт тепер не потрібно проживати на території РФ упродовж 5 років, підтверджувати джерела свого доходу і доводити володіння російською мовою. Спрощеною процедурою зможуть скористатися насамперед колишні громадяни СРСР, які народилися на території Росії. В Україні, як свідчить статистика, таких мешкає понад 8 мільйонів. За новими правилами, практично всі вони можуть стати громадянами сусідньої держави.

Турчинов хоче звільнити «губернаторів»

Кабінет Міністрів може ініціювати розгляд питання про невідповідність своїм посадам низки «губернаторів» західних регіонів України у зв’язку з незадовільними темпами відновлювальних робіт після повені 23—27 липня 2008 року. Про це вчора під час засідання Центрального штабу уряду з ліквідації наслідків стихії в західних регіонах України заявив перший віце–прем’єр–міністр Олександр Турчинов. Заступник Юлії Тимошенко пообіцяв за наслідками наради письмово поінформувати Президента про «незадовільну роботу підлеглих йому керівників». І наголосив, що, незважаючи на персональне запрошення, для участі в засіданні Центрального штабу не прибув жоден із голів обласних держадміністрацій.

Яценюк з «українцями» створює партію

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк в ефірі телеканалу «Інтер» заявив, що готує власний політичний проект. «Це моє особисте рішення — політичний проект буде», — сказав спікер. За його словами, «це не проект винятково Арсенія Яценюка, це проект ідеї сильної і демократичної держави». На запитання, хто ще з відомих людей бере участь у цьому проекті, спікер відповів: «Ці люди — українці». Почути їхні імена можна буде на презентації проекту, яка відбудеться «чим швидше, тим краще», пообіцяв Яценюк. Фінансувати партію «буде запропоновано її членам». Яценюк також спростував інформацію про те, що він вів переговори щодо створення цієї політичної сили з бізнесменом Рінатом Ахметовим або секретарем РНБО Раїсою Богатирьовою.