Натюрморт із самоваром

Натюрморт із самоваром

А наступного ранку я придбав кілограм московських газет, аби пересвідчитися, наскільки вразила наша гостьова експозиція власне росіян. Усі часописи процитували високого кремлівського чиновника, який на відкритті сказав, що нинішня ММКВЯ має двох співорганізаторів — Росію та Україну. Проте журналісти потрактували цю «заяву» як курйозний комплімент і… на цьому припинили згадувати Почесного гостя. Найрозлогіший коментар був такий: «Несмотря на речь министра связи и массовых коммуникаций Игоря Щеголева о кровной связи наших народов, народу в украинском павильоне было совсем немного. Ассортимент не отличался разнообразием» (Коммерсантъ, 04.09.2008).

Як на Боба іменини...

Як на Боба іменини...

П’ятниця. Ранок. Уже котру годину я бігаю Харковом у пошуках Бориса Михайлова. Такий собі перформенс номер один у програмі бліц–фестивалю «Боб–фест». Оскільки наша столиця жодним чином не прореагувала на поважний ювілей Боба (так його віддавна називають друзі і колеги), а у столиці сусідньої держави ще влітку відкрилася ретроспективна виставка на «ВинЗаводі», Харків мав вітати свого земляка нестандартно.
«Боб–фест», який курирував харківський фотограф Андрій Авдієнко (він же — голова Харківської спілки фотохудожників), був замислений кількома українськими арт–інституціями як одноденна презентація сучасного мистецтва Харкова. Головним глядачем і поціновувачем мав стати ювіляр Борис Михайлов, який більшу частину року живе у Німеччині і Росії. У двох автобусах із написом «Боб–фест» Михайлов із митцями, студентами, культурологами, журналістами їздив Харковом — від одного виставкового майданчика до іншого.

Queen. Знати, бачити, чути

Queen. Знати, бачити, чути

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

12 вересня у Харкові, на площі Свободи, відбудеться безпрецедентна подія — грандіозне шоу Queen, яким легендарний гурт розпочинає свій європейський тур. Як наголошують організатори проекту, фонд Олени Франчук «Анти–СНІД» і самі музиканти, благодійний виступ буде присвячено боротьбі зі СНІДом. Від цієї хвороби, яка прогресує надшвидкими темпами, в Україні щодня помирає семеро людей, у 1991 році через неї загинув лідер Queen Фредді Меркюрі. «Згідно з прогнозами експертів, через шість років щодня СНІД забиратиме життя 140 українців, — каже голова Фонду «Анти–СНІД» Олена Франчук. — Учасникам гурту Queen є що сказати про небезпеку СНІДу. Вони говоритимуть щиро, і ми віримо, що їх почують».

Всі статті рубрики