Таких не беруть у «старійшини»

Таких не беруть у «старійшини»

Як уже повідомляла вчора «УМ», Леонід Кравчук заснував Раду старійшин, яка має на меті охороняти конституційне поле України. Формуючи склад ради, перший Президент не покликав другого — Леоніда Кучму. «Я дуже поважаю Леоніда Даниловича. Він багато зробив. Якщо взяти газове питання, то він тримав проблему в руках, й не було тих недолугостей, які є зараз. Однак референдум 2000 року був неконституційним», — сказав Кравчук. А одним із наріжних каменів Кравчукової ради є непорушне правило: всі її члени, які пройшли хрещення владою, мусили діяти винятково конституційним шляхом.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Для струсу й мобілізації

Для струсу й мобілізації

Сьогодні партія «Народний союз «Наша Україна» проведе засідання політради — другого за значимістю партійного органу (після з’їзду). На порядку денному — формулювання «ситуація в партії». Ситуація непроста. За минулі два тижні з лав НСНУ вийшло кілька впливових людей. Ще частина активу (зокрема, деякі «губернатори») зайняла вичікувальну позицію і обіцяє визначитися після засідання політради.

Порозумілися й порозумнішали?

Порозумілися й порозумнішали?

Отже, на парламентських полях — перемир’я. «Регіони» зачохлять кульки і заховають свою дуту зброю до наступної оказії. Адже вчора лідери чотирьох парламентських фракцій (окрім комуністів) узгодили протокол порозуміння, тож 4 березня (у найближчий сесійний день) Рада запрацює. Такі підсумки підбив спікер Арсеній Яценюк, зазначивши, що напередодні знакового дня, тобто у понеділок, учасники переговорного процесу підпишуть політичну угоду, що складається зі згаданого протоколу та розкладу засідань Верховної Ради. З цієї нагоди у парламенті навіть чекають на Президента — було б знаковим, зауважив Яценюк, якби робота парламенту відновилась зі щорічного звернення Президента.

Всі статті рубрики