Саакашвілі: Я приїжджий, як Порошенко і Аваков

20:33, 08.11.2016
Саакашвілі: Я приїжджий, як Порошенко і Аваков

Саакашвілі не стидається, що є приїжджим.

Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі вважає недоречним порівнювати його персону із іншими іноземними діячами в Україні. В тому числі з Грузії. І дивується, що його заяву про відставку досі не задовольнило керівництво держави.  

 

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook  у вівторок, коментуючи слова Президента Порошенка.

 

Перед цим, Порошенко заявив, що свого часу низку грузинських діячів було запрошено до України для впровадження реформ.

 

«Деякі з них і далі успішно працюють в уряді, наприклад, глава Нацполіції Хатія Деканоідзе, в НАБУ – Гізо Углава (перший заступник директора Національного антикорупційного бюро - Ред.) і багато інших. Деякі люди вирішили змінити сферу діяльності та почати політичну активність в Україні після програшу в грузинських виборах», - сказав глава держави.

 

 У свою чергу, Міхеїл Саакашвілі стверджує, що Президент Порошенко добре знає, «що я не брав безпосередньої участі в грузинських виборах і не міг би цього зробити навіть при бажанні, оскільки є громадянином України».

 

«Хто, як не він, точно знає, що порівнювати мене з Деканоїдзе й іншими «запрошеними»  грузинами не дуже коректно. Апелювати до мого походження - дуже схоже на методи Авакова і подібних діячів, а я б хотів, щоб Президент був вище цієї риторики», - написав пан Саакашвілі.

 

Колишній президент Грузії згадує свій перший приїзд до України на навчання: «Я приїхав в Україну приблизно в той же час, коли і мій інститутський однокашник Петро Порошенко, він з Молдови, а я - з Грузії, і звичайно, я вдячний йому за надане мені українське громадянство».

 

На його думку, «всім доведеться звикнути, що я - український політик і буду здобувати перемоги або терпіти поразки не в Грузії, а в Україні».

 

Пан Сакашвілі стверджує, що хотів піти у відставку ще півроку тому, але Президент Порошенко умовив його лишитися на посаді, пообіцявши реформи.

 

«Просто цього разу я вже не був схильний вірити обіцянкам і грузинські вибори тут ні до чого», - стверджує ще чинний «губернатор» Одещини.

 

Він також іронізує з приводу того, що керівництво держави досі не спромоглося прийняти його відставку.

 

«Дещо кумедно спостерігати, як адміністрація Президента і Кабмін спихуюють один на одного відповідальність за моє звільнення - ще один доказ повного бардаку в країні», - пише Міхеїл Саакашвілі.

 

Нагадаємо, що у понеділок голова Одеської облдержадмінстрації Сакашвілі подав у відставку, звинувативши Президента Порошенка в корупційних зв’язках із криміналітетом і сепаратистами регіону.