Театр абсурду: Порошенку не дали виїхати за кордон на ділові зустрічі у Польщі та США

11:08, 01.12.2023
Театр абсурду: Порошенку не дали виїхати за кордон на ділові зустрічі у Польщі та США

Затримання Петра Порошенка приколрдонниками на кордоні. (Фото: скриншот з відео Фейсбук Петро Порошенко)

Прикордонники не випустили п’ятого президента України Петра Порошенка у відрядження за кордон, до Польщі та США.

 

Відтак лідер партії "ЄС" назвав це "антиукраїнською диверсією".

 

Як інформує УМ, про це 1 грудня повідомив на відео Порошенко у Facebook.

 

"Знову театр абсурду на кордоні. Маю підписане відрядження головою Верховної Ради, але прикордонники мене не пропустили. Я далекий від думки, що прикордонники діяли за власної ініціативи. Кожен може сам здогадатися, хто ж скасував документ, підписаний спікером парламенту", - сказав, зокрема, Порошенко.

 

За його словами, у Польщі та США у нього були заплановані десятки зустрічей. З поляками він мав говорити про зняття блокади наших перевізників на кордоні, а з американцями — про забезпечення фінансування воєнної допомоги.

 

"Ситуація надзвичайно складна. Тому акцент в програмі — на проблемних республіканцях. Зірвано мою зустріч з новим спікером палати представників Джонсоном", - підкреслив Порошенко.

 

Порошенко переконаний, що рішення не випускати його за кордон, це "не дрібне шкідництво, а антиукраїнська диверсія". "Це не просто перешкоджання дипломатичній роботі всієї моєї команди. А, на жаль, удар по обороноздатності України", - вважає п’ятий президент України.

 

Згодом, біля 12 год дня Петро Порошенко провів термінове відеозвернення, лейбмотив якого: "Чому влада зриває дипломатичні зустрічі у Вашингтоні та Варшаві?".

 

Нагадаємо, що в 2022 році Порошенка також не випускали за кордон. Тоді лише 30 травня Порошенко з третьої спроби перетнув кордон України з Польщею. Підставою відмови у виїзді Порошенку прикордонники називали "проблему з підтвердженням дійсності дозвільного документа" - не зчитувався QR код.

 

Як повідомляла УМ, Порошенко закликав припинити хайп та об’єднатися заради Перемоги.