Міжнародний демократичний союз закликає випустити Порошенка за кордон

10:29, 02.12.2023
Міжнародний демократичний союз закликає випустити Порошенка за кордон

Петру Порошенку черговий раз заборонили виїзд з країни

Міжнародний демократичний союз (IDU) виступив із закликом до української влади щодо негайного дозволу виїзду п'ятого президента України та лідера партії "Європейська Солідарність" Петра Порошенка у Вашингтон для участі у Форумі IDU.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міжнародний демократичний союз у Twitter.

 

“Міжнародний демократичний союз збентежений тим, що Петру Порошенку було відмовлено у дозволі залишити Україну для відвідування Форуму IDU-2023. Ми закликаємо українську владу дозволити його від’їзд, оскільки для осіб, які приймають рішення, надзвичайно важливо отримати інформацію про війну з перших вуст і підтримати країну, яку атакували”, – йдеться у повідомлені IDU.

 

П’ятий президент, лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко запрошений як один з ключових спікерів на Саміт Міжнародного демократичного союзу у Вашингтоні (США).

 

Петро Порошенко має виступити на Саміті на тему геополітичних змін у світі та необхідності зміцнення трансатлантичної єдності на підтримку України.

 

Крім цього, у Вашингтоні п’ятий президент проведе низку зустрічей з членами обох партій Конгресу США, де обговорить посилення американської фінансової та військової допомоги Україні. Також плануються зустрічі з представниками Державного департаменту США, керівництвом Європейської Комісії та Головою Консервативної партії Великої Британії.

 

Петро Порошенко планував відвідати Варшаву для зустрічей з керівництвом Комітету у закордонних справах Сейму Польщі, представниками польських політичних та експертних кіл, де мав обговорити зміцнення підтримки Польщею України у відсічі російської агресії, а також у набутті нашою державою членства в ЄС та НАТО. Одна з тем під час зустрічей Порошенка у Варшаві – припинення транспортної блокади на кордоні з Україною.

 

Як повідомляла УМ, 1 грудня лідера “Європейської Солідарності” не випустили з країни. Порошенко повідомив, що у нього було заплановано низку зустрічей у Польщі та США, зокрема політик мав зустрітись зі спікером Палати представників Сполучених Штатів Майком Джонсоном.

 

Згодом стало відомо, що п’ятого президента України Петра Порошенка не випустили  за кордон через скасоване першим заступником глави ВР Олександром Корнієнком відрядження, яке раніше підписав спікер парламенту Руслан Стефанчук.

 

Олександр Корнієнко заявив,  що скасував міжнародне відрядження п’ятого президента України та лідера фракції “ЄС” Петра Порошенка після отримання листа з грифом “Для службового користування”, зміст якого він не може розголошувати.