Крутити банки!

Крутити банки!

Таке хобі — крутити банки — у мене, можна сказати, «сформувалося» після задушевних розмов з господинями на овочево-фруктових базарах. Спробуйте і ви запитати в газдині, яка продає, приміром, кабачки, як вона їх для себе запасає на зиму, і — слухати-не переслухати! Всі продавчині охоче діляться рецептами — і щоб продати свій овоч зацікавленому покупцю, і щоб показати свою кулінарну обізнаність, і просто щоб поговорити.

Знімаю капелюха

Знімаю капелюха

Якщо ви затятий прибічник «тихого полювання» — цього літа вже клали до кошика принаймні маслюки і сироїжки. Хоча мрія справжнього грибника — білі гриби. Якщо ще не натрапили на них — після дощів є більше надій на довгоочікувану зустріч. Поза сумнівами, якщо збираєте в лісі гриби — добре на них знаєтеся і не піддурить вас ніяка поганка.

Дірка вам від яблука

Дірка вам від яблука

Розпочинається яблучний сезон. І цим усе сказано. Господинь-трудівниць просто не вигнати з кухні: варять варення, роблять компоти, закручують соки. У кожної — свій рецепт. Утім, часом хочеться оновити асортимент закруток. Хвильку перепочиньте, гляньте, маємо дещо цікавеньке.

Із зелениною пироги

Із зелениною пироги

У теплі дні не зовсім хочеться вдаватися до довготривалих трапез із зміною трьох-п’яти страв. Зручно, смачно і ситно — спекти несолодкий пиріг із зелениною, який може замінити основну страву і салат.

Шах і мат печивом

Шах і мат печивом

Якщо ви недооцінюєте чорну смородину, то тільки тому, що донині чомусь не смакували ласощів із її ягодами. Не втрачайте часу, щоб відчути надзвичайний аромат і смак, а ще — трохи почерпнути з цього кладязя вітамінів.

Крижана спокуса

Крижана спокуса

Спекотного літа мало кому вдається не піддатися спокусі поласувати морозивом. Щоправда, магазинна продукція — або з рослинними жирами (а вони у твердому стані не корисні для здоров’я) і так само небезпечними штучними барвниками-стабілізаторами, або відчутно дорога. У більшості випадків недешевим задоволення буде й справжнє домашнє морозиво. Але однозначно корисним для малих і дорослих ласунів.

Нові варіації легкості

Нові варіації легкості

Урожайне літо не дає змоги забути про дуже легкі для організму овочі: кабачки та огірки. Якщо вам уже трохи приїлися найпростіші страви з них, підказуємо вишукані рецепти.

Для приготування теплого салату з кабачками (трапляються серед літа і прохолодніші дні) потрібно: 2 пучки листя салату, 5-6 печериць, невеличкий кабачок, банка консервованого тунця.

Спрага замучила — квасимо

Спрага замучила — квасимо

Уже вдруге за кілька днів дома влаштовую міні-виробництво квасу. Технологія, здається, найпростіша. Бо використовую промислову «живу» закваску. У тостері підсушую у два заходи — до помітного потемніння, а місцями аж до чорноти — два шматки «Білоруського» хліба. Кладу їх у трилітрову банку, всипаю дві ложки цукру і заливаю окропом.

ОГОЛОШЕННЯ

ОГОЛОШЕННЯ

Бобику Ярославу Івановичу, 2013 р. н., потрібна допомога. У нього важкий діагноз — «Наслідки гіпоксичного ураження ЦНС, гіпертензійний синдром у стадії декомпенсації, нейрофіброматоз, 1-й тип затримки статомоторного розвитку».

Три в одному

Три в одному

Якщо думаєте, що все уже переготували з кабачків, — помиляєтеся. Страв із цим невибагливим овочем — сила-силенна, як і «пузатиків» біля стебла на городі чи на магазинних полицях у сезон. Головне — правильно поєднати кабачки з іншими інгредієнтами, і тоді матимемо на столі смачні, корисні і незвичайні страви.