Бароко часів Хмельницького,

Бароко часів Хмельницького,

Весь 12томовий проект «Історія української літератури», що його здійснює Інститут літератури Академії наук, і де вийшов другий том, – із тих видань, про які багато не скажеш. Головна оцінка – це мусить бути в історії кожної літератури, як аудит попереднього знання про власне письменство.

Книгообіг в «Арсеналі»

Книгообіг в «Арсеналі»

Сьогодні вшосте у Києві запрацює міжнародний фестиваль «Книжковий арсенал», на якому представлять новинки від понад півтори сотні видавництв. Окрім книжкового ярмарку, де можна придбати лише нещодавно виданих книг понад 300 найменувань, до кінця тижня погодинно розписана насичена програма презентацій, дискусій, майстер-класів, перформансів, кінопоказів, читань і виступів лише іноземних іменитих гостей — якщо застосувати поняття середнього арифметичного — щонайменше двох на один день.

Мисливець розіб’є льоди

Мисливець розіб’є льоди

Якщо зміксувати «Крижане серце», казки про Білосніжку і Снігову королеву — матимемо нову видовищну казку-фентезі «Мисливець і Снігова королева», яка виходить у широкий прокат в Україні. Захоплююча й непередбачувана історія від продюсерів фентезі-блокбастерів «Чаклунка» та «Аліса в Країні чудес» знята з використанням найновіших візуальних ефектів, сповнена магії і містики. Тому перегляд у 3D-форматі якнайдоречніший.

Із надією на наше диво

Із надією на наше диво

На міжнародному фестивалі «Книжковий арсенал» 24 квітня презентують дві особливі книжки: авторства першого прем’єр-міністра Республіки Сiнгапур, творця сінгапурського «економічного дива» Лі Куан Ю «Із третього світу в перший. Історія Сiнгапуру: 1965—2000» та грузинського дипломата Тимура Аласанія «На роздоріжжі».

Всі статті рубрики