Із надією на наше диво

20.04.2016

На міжнародному фестивалі «Книжковий арсенал» 24 квітня презентують дві особливі книжки: авторства першого прем’єр-міністра Республіки Сiнгапур, творця сінгапурського «економічного дива» Лі Куан Ю «Із третього світу в перший. Історія Сiнгапуру: 1965—2000» та грузинського дипломата Тимура Аласанія «На роздоріжжі». Презентація відбувається за сприяння Асоціації платників податків України під керівництвом її президента Грігола Катамадзе, донедавна Надзвичайного і Повноважного посла Грузії в Україні.

Особливу увагу у виданнях автори приділяють успішним, нестандартним, інноваційним та сміливим рішенням соціально-політичного, економічного та правового характеру, за допомогою яких Сiнгапур та Грузія нині є зразком наслідування. Вперше в Україні ці книжки, які видаються стартовим тиражем 2 000 одиниць кожна, будуть представлені українською мовою. Над перекладом працювали спеціалісти «Видавничої групи КМ-Букс».

«Історія моєї батьківщини Грузії у чомусь схожа на історію Сiнгапуру. Після розпаду СРСР вона опинилась у тяжкому стані. Але те, що вдалося зробити за короткий час, уже сьогодні називають грузинським економічним дивом, — каже Грігол Катамадзе. — Україна також потребує дива. І працюючи тут багато років, я розумію, що це реально. Тому «Сiнгапурська історія» надзвичайно актуальна для українського читача. Це не лише мемуари видатного політичного діяча — це своєрідний підручник державного будівництва, настільна книга для політиків, які хочуть провести реформи в Україні та змінити її на краще».

 

Книжки стануть справжньою підмогою для українських реформаторів — довідником і дорожньою картою, за якою можна буде звіряти пройдені шляхи і прокладати нові, виправляти помилки або ж узагалі їх уникати.