Поневіряння Кобзаря

Поневіряння Кобзаря

Про це стало відомо під час засідання Кабінету Міністрів. Як повідомив віце-прем’єр та міністр культури В’ячеслав Кириленко «Україна чекає термінової реакції на такі дії з боку Росії від ЮНЕСКО». «У місті Оренбург, РФ знищено будинок, де перебував Тарас Шевченко під час заслання, яке йому влаштував тодішній російський цар. Теперішній російський «цар», президент Путін, напевне, хоче знищити і пам’ять про Шевченка», — заявив Кириленко.

Скуштуйте посіпаку!

Скуштуйте посіпаку!

У невеликій кухні харківської зйомної квартири розмістився цілий кондитерський цех iз випікання пряників: різноманітної форми, кольорів і зображень, від рибок та сердечок до героїв мультфільмів, зокрема дитячих улюбленців — жовтих невгамовних посіпак. Саме у виготовленні таких солодощів знайшла своє нове покликання і шанс почати життя заново луганчанка Катерина Самарська-Сагайдаченко.

Верблюда бракує!

Верблюда бракує!

У Тернополі емоційно обговорюють повідомлення, що його опублікував у соцмережі депутат міської ради, член ії постійної комісії з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики, фізичної культури та спорту Олег Нитка. Народний обранець був злегка шокований листом-зверненням від управління парків обласного центру, оприлюдненим на останньому засіданні цієї комісіі, тож не втримався, аби не поділитися своїми думками з громадою.

Жадібність кар’єру згубила

Жадібність кар’єру згубила

Як розповіли у прес-службі військової прокуратури південного регіону України, на пропозицію отримати хабар на суму 17 тисяч гривень пристали двоє співробітників Херсонського обласного управління департаменту захисту економіки Національної поліції України. Причому, як майора поліції, так само i його подільника, підполковника поліції, вдалося взяти «на гарячому». Кайданки на їхнiх руках клацнули саме в той момент, коли спритні правоохоронці заходили в банк для того, щоб отримати черговий грошовий транш на п’ять тисяч гривень.

І мамі, і татові

І мамі, і татові

Два роки минуло з тих пір, як міліцейська куля забрала життя білоруського активіста Майдану Михайла Жизневського. Напередодні Кабінет Міністрів на своєму засіданні ухвалив розроблену Міністерством соціальної політики України постанову «Про довічну стипендію пам’яті Михайла Жизневського».

Зруйноване, але вільне

Зруйноване, але вільне

Декілька днів тому бойовики повністю залишили селище Широкине, яке тривалий час було однією з найгарячіших точок на Донбасі. Відтак українські підрозділи взяли цей майже вщент зруйнований населений пункт під свій контроль, де захисники України облаштовують нові вогневі позиції.

Великий шухер

Великий шухер

У Тернополі ще не було такого масштабного «шмону», як той, що його розпочали в правоохоронних структурах обласного центру співробітники Національного антикорупційного бюро України — одночасно 40 обшуків!

Всі статті рубрики