РАХУНКОВА ПАЛАТА

26.02.2016

100 млрд. доларiв

становить сума судових суперечок між Україною і Росією, наводить підрахунки Bloomberg. Україна вимагає від Росії 63,6 млрд. доларів: за захоплення Криму, за продаж газу за завищеною ціною і недопоставку обсягів газу для транзиту, а також за збитки «Ощадбанку», понесені у зв’язку з анексією Криму.

На 6,5 млрд. гривень

і 207 млн. дол. виявила порушення фінансова інспекція Мінагропроду пiд час аудиту великих аграрних держпідприємств, повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко. Перевірка тривала 14 місяців і порушення виявили у компаніях ДПЗКУ, «Аграрний фонд», «Укрспирт», «Артемсіль», «Хліб України».

643,6 млн. доларiв

заплатила Україна в 2015 році за закупівлю ядерного палива для атомних електростанцій, повідомила Державна служба статистики України. Минулого року у російської компанії «ТВЕЛ» було куплено палива на 610,9 млн. дол., в американсько-японської компанії Westinghouse — на 32,7 млн. доларiв.

560 млн. доларiв

кредиту виділив Україні Міжнародний банк реконструкції та розвитку на модернізацію ділянки автомобільної дороги М-03: Київ—Харків—Довжанський. Частина суми також передбачена на поліпшення безпеки руху на основних транспортних магістралях України.

100 млн. доларiв

інвестує в будівництво зернового терміналу в морському порту «Южний» американська компанія Cargill, заявив Прем’єр Арсеній Яценюк на церемонії підписання угоди щодо запланованих інвестицій. Вони дозволять збільшити обсяги зерна, яке буде експортуватися з України компанією «Карго» і компанією Cargill.

50 млн. доларiв

кредиту отримає Україна у рамках нової програми Європейського банку реконструкції і розвитку Fintecc, яка допоможе українським компаніям інвестувати в енергозберігаючі технології, повідомив директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер. Програма розрахована на три роки і має привести до скорочення викидів парникових газів.

До 103 %

уряд підняв поріг індексації грошових доходів населення, йдеться в постанові №77 від 11 лютого, передає Цензор.НЕТ. Відтепер, індексація грошових доходів населення проводиться в разі, коли величина індексу споживчих цін перевищила поріг індексації, установлений в розмірі 103% (раніше — 101%).

89-те місце

в рейтингу інвестиційної привабливості International Business Compass зайняла Україна в 2015 році, повідомили в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі. Наша країна за рік піднялася на 20 позицій, адже у 2014 році вона була на 109-му місцi.У рейтингу легкості ведення бізнесу Україна посіла 83-тє місце і поліпшила свої позиції на 4 пункти в порівнянні з минулим роком.

40 тракторів

за 51,9 млн. грн. закупила Національна акціонерна компанія «Украгролізинг» у Харківського тракторного заводу. Про це сказано в повідомленні на веб-порталі державних закупівель. Строки поставки сільгосптехніки — до 2017 року.

Більш ніж у 3 рази

збільшилися поставки ячменю в Японію і Китай, пише «АПК-Інформ». За минулий період 2015/16 (липень—січень) з України було експортовано 3,94 млн. т ячменю, що практично відповідає показнику минулого сезону (3,97 млн. т за той же період).

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>