Брехня в законі

Брехня в законі

У російському Донецьку тривають судові засідання у справі полоненої української льотчиці. Допит свідків обвинувачення розпочався ще на початку минулого тижня, втім учора розгляд справи відновився після триденної перерви. Оскільки майже всі свідки дають покази через відеозв’язок із Воронежа, захисники українки подали клопотання про їх допит безпосередньо в залі суду.

Аварія резидента

Аварія  резидента

Консул із Генерального консульства Республіки Польща у Вінниці, який повертався в Україну зі службового відрядження до Варшави, став учасником дорожньо-транспортної пригоди з тяжкими наслідками у Житомирській області.

Скандальне оцінювання

Скандальне оцінювання

Навколо ЗНО та Центру оцінювання якості знань досі не вщухають пристрасті. Після того як слідчі органи заявили, буцімто під час екзаменаційної весняної кампанії працівники УЦОЯО змінювали дані в електронних системах — і на ґрунті цих підозр влаштували низку обшуків та звільнень, ГПУ заявила, що підозри підтвердились і факт втручання у результати тестів має місце.

Гімн, що змінив долю

Гімн, що змінив долю

Повернувшись із Британії, хлопці планують відвоювати Крим та розвивати Українську армію за прикладом британської. Відео курсантів-нахімовців, які заспівали Гімн України, розчулило значну частину українських громадян.

Вітчизняна війна триває

Вітчизняна війна триває

Минулих вихідних на Луганщині сили АТО завершили другий етап відведення озброєння: на 15 км від лінії розмежування відвели протитанкові гармати Д-48 калібру 85 міліметрів. Усе відбувалося у присутності журналістів та спостерігачів ОБСЄ (останні вже розпочали процес верифікації).

Сила нескорених

Сила нескорених

День захисника України відтепер є державним святом і неробочим днем, яке відзначається 14 жовтня, у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас iз Днем Українського козацтва. Також саме цей день традиційно вважається днем створення Української повстанської армії (УПА) — військово-політичної формації українського визвольного руху.

Православним від католиків

Православним від католиків

У столиці Італії — Римі — позавчора відкрили пам’ятник святому рівноапостольному князю Володимиру Великому. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України з посиланням на українське посольство у Ватикані.

Всі статті рубрики