З освітленням, але без тепла

З освітленням, але без тепла

Традиційне відкриття нового сезону в Харківському національному академічному театрі опери та балету поки що перенесли на листопад, але й ця дата не остаточна. Актори, які перебувають у перманентних відпустках ще з квітня, розхвилювалися не на жарт.

Де «Кобра» не промчиться...

Де «Кобра» не промчиться...

До такої поліції, як столична, Тернополю ще далеко, однак модернізація вже відбулася і в роботі місцевих правоохоронців. Зокрема, в місті створено кілька груп швидкого реагування, куди входять як оперативні співробітники міліції, так і співробітники так званого громадського блоку.

За кордон — уплав!

За кордон — уплав!

Мешканець Сімферополя, який втратив усі свої документи й не мав грошей на їх відновлення, плив більше п’яти годин для того, щоб повернутися з Херсона до Криму, оминаючи прикордонні пункти пропуску.

Мама — не для всіх

Мама — не для всіх

9 серпня мав відбутися концерт поп-співака в нічному клубі «Ітака». За рекомендацією Одеської ОДА, СБУ та Прикордонна служба України відмовили Стасу П’єсі у в’їзді на територію країни, тож виступ довелося відмінити. Таке рішення пояснили його політичною позицією, адже відомо, що співак відкрито підтримує окупацію Криму та «оскаженілу пропутінську пропаганду».

Геть окупанта з документа

Геть окупанта з документа

Півроку судових процесів, апеляційні заяви, нерви, витрачений час і тяганина з документами — усе це довелося пройти львів’янину задля того, щоб отримати перший в Україні паспорт без дублювання російською мовою. Не побоявшись судової тяганини, Святослав Літинський став першим громадянином України, який виборов право отримати паспорт винятково українською мовою.

Зона вогню

Зона вогню

Коли температура повітря зашкалює за 30 градусів, не дивно, що спалахують стихійні пожежі по всій Україні. А що вже говорити про сотні безлюдних гектарів зарослих хащів чи полів Чорнобильської зони, де пожежі трапляються стабільно часто.

Миром і не пахне

Миром і не пахне

Унаслідок активних дій бойовиків протягом останніх днів ситуація в зоні АТО значно загострилася, а мирний процес опинився на межi зриву, заявляють у вітчизняному МЗС. Українські дипломати, за дорученням Президента Петра Порошенка, вже поінформували діючого голову ОБСЄ, держави-учасниці Нормандського формату, ЄС та НАТО про загострення ситуації на Донбасі та загрозу зриву плану мирного врегулювання.

Всі статті рубрики