Розваги в храмі

Розваги в храмі

В одному з найбільших і найшанованіших храмів Тернополя — Архiкафедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці — розпочалися... веселі канікули. Точніше — «Веселі канікули з Богом», саме так називаються дитячо-юнацькі християнські літні табори, що їх організовує при своїх парафіях Українська греко-католицька церква.

Як козаки у Греції Богу молилися

Як козаки у Греції Богу молилися

Українські дослідники виявили на святій горі Афон, що в Греції, старовинний козацький скит «Чорний вир», заснований запорожцями ще в 1747 році. Відомо про це стало після дослідження групи українських археологів та співробітників Міжнародного інституту афонської спадщини в Україні на чолі з його директором Сергієм Шумилом.

Гори, гори ясно

Гори, гори ясно

Для християн немає свята Купали, а є свято Різдва Іоанна Хрестителя. У ніч iз 6-го на 7-ме липня українці відсвяткували Івана Купала. Але в церкві про нього майже не знають.

І тінь не прошмигне

І тінь не прошмигне

Відтепер процес перетину лінії конфлікту на Донбасі став значно досконалішим і простішим одночасно. Якщо раніше пропускна система діяла за паперовими перепустками, чим спричиняла незручності і, головне, корупцію під час видачі цих перепусток, то запроваджена 7 липня електронна система пропускного режиму усуне попередні недоліки.

Найманців — за ґрати

Найманців — за ґрати

Із початком нового тижня бойовики помітно активізувалися вздовж лінії фронту. У понеділок iз 18-ї по 24-ту годину вони 26 разів обстріляли позиції сил АТО.

«О 20.20 бойовики вдарили та протягом півгодини вели обстріл мінами позицій сил АТО в районі Троїцького, що на Донеччині.

Крига не скресла, панове присяжні засідателі

Крига не скресла, панове присяжні засідателі

За рік судової тяганини зі справою української льотчиці судді ухвалили чимало рішень, утім остання постанова слідчого комітету сусідньої держави стала неочікуваною як для самої Надії, так і для її захисту. Слідчий комітет Росії перекваліфікував справу і тим самим посилив звинувачення проти викраденої українки.

Порожні каструлі — проти пустих обіцянок,

Порожні каструлі — проти пустих обіцянок,

Так повелося у Вінниці останнім часом, що всі акції та протести спочатку проходять стадію щонайменше тижневого ажіотажу та обговорень, а потім переходять у хронічний стан. Таким, схоже, має всі шанси стати і «Мітинг порожніх каструль», що відбувся у місті вже втретє.

Всі статті рубрики