Катюзi по заслузi

Катюзi по заслузi

Київський районний суд Харкова не випустив під заставу громадянку Росії Ларису Чубарову, яка підозрюється в організації кількох терористичних актів і катуванні полонених ЗСУ. За ґратами диверсантка з позивним «Тереза» пробуде щонайменше до 4 червня.

Я паспорт змінив би лише для того...

Я паспорт змінив би лише для того...

Святослав Літинський, який українізує побутову техніку, банки та соціальні мережі, знову здобув перемогу. Як писала свого часу «УМ», ще в листопаді 2014 року пан Святослав подав до суду скаргу, вимагаючи вилучити з його паспорта графи, заповнені російською мовою, і виграв справу в першій інстанції.

Мисливці за «Привидом»

Мисливці за «Привидом»

Попри оголошене начебто перемир’я, Росія і надалі нарощує масштаби своєї присутності на сході. На думку російського експерта Андрія Піонтковського, таким чином Володимир Путін не стільки готується до серйозного наступу, скільки демонструє силу для тиску на Захід, добиваючись скасування санкцій і нав’язуючи світовим політикам свої правила гри.

Це не мода, це — наша ідентичність

Це не мода, це — наша ідентичність

Не встигла столиця оговтатися від патріотичного флеш-мобу, організованого до Дня вишиванки, як у неділю вона знову розцвіла розмаїттям візерунків. За даними організаторів традиційного, уже 15-го, Мегамаршу, близько 2 тисяч киян та гостей міста вбралися у свої сорочки та пройшли центральними вулицями Києва під співи українських пісень та вигуки «Слава Україні!».

Червоними i чорними фарбами

Червоними i чорними фарбами

Напередодні всі, хто проходив вулицею Соборною, або ж, по-народному, Сотнею, спостерігали незвичайну картину: молоді (і не лише молоді) люди, схилившись чи ставши навколішки, розмальовували тротуарну плитку червоним і чорним.

Прапор під контролем

Прапор під контролем

За словами керівника секретаріату Меджлісу кримськотатарського народу Дилявера Акієва, в рамках святкування Дня кримськотатарського прапора планується провести конкурс фоторобіт, дитячий конкурс малюнка. Також пройдуть змагання з національної боротьби куреш, квести, автопробіг, концертна програма, виставки, презентації культурно-просвітницьких проектів.

Тріумф жовтого й блакитного

Тріумф жовтого й блакитного

Ювілейний, 60-й, пісенний конкурс «Євробачення» цьогоріч проходив у Відні. До столиці Австрії завітали представники 27 країн, серед яких у фінал традиційно потрапили Австрія як переможниця минулорічного «Євробачення», а також країни-спонсори Великобританія, Іспанія, Італія, Німеччина, Франція і країна-дебютант Австралія.

Всі статті рубрики