Кров на Прощену неділю

Кров на Прощену неділю

Учора в Харкові було оголошено траур. На всіх адміністративних будівлях приспустили державні прапори, о 13-й годині зупинився весь громадський транспорт і було оголошено хвилину мовчання. У такий спосіб містяни вшанували пам’ять відомого євромайданівця, 52-річного вченого-фізика Ігоря Толмачова і 37-річного підполковника міліції Вадима Рибальченка, які загинули від рук терористів під час маршу Гідності у Прощену неділю.

Не вбити — залякати?

Не вбити — залякати?

Вибухи лякають не лише жителів Харкова чи Одеси, а й досить безпечної Черкащини. Так, уночі в селі Мошни Черкаського району на подвір’ї садиби черкаського мера Сергія Одарича під вікнами його спальні бабахнула граната. За словами мера, заряд «був не сильний — навіть не вибило шибки, але точність влучання була дуже високою, особливо враховуючи дальність кидка — 40-50 метрів».

Довга дорога додому

Довга дорога додому

Попри перестрілки, що тривають на сході, українська влада продовжує наполягати на виконанні Мінських домовленостей-2, зокрема у питанні обміну полоненими у форматі «усіх на всіх». Так, днями співробітники спецслужб домоглися звільнення з полону бойовиків на сході 139 українських військових. Спочатку, щоправда, в СБУ анонсували повернення 140 українців, однак потім з’ясувалося, що одного солдата не довезли.

Третім будеш?

Третім будеш?

Печерська «Феміда» ніяк не може вирішити, карати чи милувати одного з лідерів Партії регіонів Олександра Єфремова. Як писала «УМ», після затримання за підозрою в службових зловживаннях і внесення застави у розмірі 3,6 млн. гривень, йому висунули звинувачення у «розпалюванні міжнаціональної ворожнечі» та фінансуванні сепаратизму на Луганщині.

Говорить і показує

Говорить і показує

Упродовж місяця Мінінформполітики України запустить телеканал іномовлення Ukrainian Tomorrow. Про це у минулі вихідні під час робочої поїздки у Львові повідомив профільний міністр Юрій Стець. За його словами, телеканал стане противагою російським пропагандистським мовникам, зокрема Russia Today, які зараз активно працюють на теренах Європи.

Ні війни, ні миру

Ні війни, ні миру

І на десятий день після оголошення чергового режиму припинення вогню (від півночі 15 лютого) в зоні АТО тривають обстріли з боку бойовиків. Найгарячіше у напрямку Маріуполя (сюди ворог передислоковує свої підрозділи), лунають вибухи і на околицях Донецька, поновлено обстріли позицій сил АТО на Луганщині, а спостерігачі місії ОБСЄ, яких нарешті пустили до Дебальцевого цими вихідними, зафіксували вогневу діяльність навіть у цьому зруйнованому й покинутому українськими вояками місті.

Всі статті рубрики