«Менти» — поза екраном

«Менти» — поза екраном

На початку лютого Верховна Рада ухвалила законопроект, яким заборонялися покази російських фільмів, які можуть становити потенційну загрозу для національної безпеки України. Тоді відповідальність за появу тiєї чи іншої аудіовізуальної продукції була покладена на екстрену групу Міністерства культури, а здійснення моніторингу на предмет порушення — на Національну раду з питань телебачення та радіомовлення.

Бабакові віщування

Бабакові віщування

Якщо харківського бабака Тимка, щоб дізнатися про прихід весни, будять зазвичай 2 лютого, то у Львові, де теж живуть бабаки, така традиція існує на Стрітення. От і цього разу десятки львів’ян прийшли до Львівського еко-центру, щоб подивитися на цього великого симпатичного гризуна, який своєю поведінкою може показати, чи швидко прийде в Україну весна.

Закликання перемоги

Закликання перемоги

На Стрітення віддавна наші предки закликали весну. А волонтери ГО «Активіст» із давньої княжої столиці Володимира-Волинського вирішили в цей день закликати перемогу. І відзначили Стрітення й оголошене перемир’я патріотичним ярмарком на підтримку бійців «Наблизимо перемогу».

Дитинство під кулями

Дитинство під кулями

Майже півсотні вихованців Артемівського спеціалізованого будинку дитини довелося евакуювати до Харкова. Рішення про негайний переїзд прийняла Донецька обласна адміністрація одразу після того, як 13 лютого місто з «градів» обстріляли терористи.

Грека мутить воду

Грека мутить воду

Нарешті в Україні почали розуміти, що війна йде не стільки за території, скільки за уми і душі людей, і взялися за нейтралізацію найодіозніших пропагандистів ідеї «руського миру» та відвертих диверсантів. Так, на Одещині під суд потрапив сільський священик, настоятель Петро-Павлівського храму УПЦ МП протоієрей Олексій Грека, якому інкримінують сепаратизм та «посягання на територіальну цілісність і недоторканність України».

Оптимістам потрібне підкріплення

Оптимістам потрібне підкріплення

Чотири години поспіль жителі уманських сіл Ятранівка, Шарино, Степківка, Вільшанка, Рижавка і міста Умань тримали в облозі недільного вечора трасу Київ—Одеса. Вони пропускали лише по кілька автомобілів, тож затор розтягнувся на шість кілометрів.

Дебальцеве у вогні

Дебальцеве у вогні

Бажаного миру на Донбасі так і не настало. Хоча ще в суботу самопроголошені лідери терористичних «ДНР» і «ЛНР» видали «накази» про припинення вогню з неділі. Опівночі 15 лютого Президент Петро Порошенко дав наказ силам АТО припинити вогонь, як і передбачалося Мінськими домовленостями.

Всі статті рубрики