Крим без «Світлиці»

Крим без «Світлиці»

Останній номер «Кримської світлиці» не потрапив до рук читачів — видавництво відмовилося друкувати газету. Здавалося б, нічого дивного — на окупованому півострові від початку анексії придушують усе українське. Однак парадокс полягає в тому, що співзасновником газети виступає Міністерство культури України, а відмовилася її друкувати київська друкарня.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Партизани» — на вихід!

«Партизани» — на вихід!

Учора співробітники СБУ затримали 34-річного диверсанта, який восени минулого року брав участь у теракті, влаштованому так званими «Харківськими партизанами» у рок-пабі «Стіна». Він також підозрюється в організації вибуху мосту біля клубу «Бразилія» і закладанні вибухового пристрою поблизу заводу імені Малишева. При обшуку у зловмисника правоохоронці вилучили кілька автоматів Калашникова, гранатомет, корпуси осколкових мін, сумку з гранатами.

Загарбники ідуть у пекло

Загарбники ідуть у пекло

Оскільки, згідно з Мінськими домовленостями, чергове припинення вогню заплановане на опівніч 15 лютого, бойові дії у зоні АТО триватимуть ще щонайменше дві доби. Найзапеклішим залишається протистояння в районі Дебальцевської дуги та у Приазов’ї, адже саме від фактичної лінії зіткнення українські війська відводитимуть своє важке озброєння на 25 км вглиб (тоді як бойовики відводитимуть важке озброєння від «мінської лінії», визначеної ще у вересні 2014 р.).

Не кажи «гав!», доки не перескочиш

Не кажи «гав!», доки не перескочиш

Попри наполегливе прохання Петра Порошенка швидше розглянути законодавчий пакет, пов’язаний з судовою реформою, плюс «доголосувати» статус Антикорупційного бюро, обидва пункти поки що зависають у повітрі. Втім, що стосується Антикорупційного бюро, то друге читання документа відкладено на післяобідній час — буде ухвалено закон чи ні, ми дізнаємося вже по 16-й годині, коли цей номер надiйде у друк.

День закоханих по-українському

День закоханих по-українському

День Святого Валентина у нас традиційно асоціюється з появою череватих купідонів і червоних китайських сердець: паперових, плюшевих та пластикових. Ними всіяні «розкладки», які виникають на вулицях у найбільш людних місцях, заповнені всі вітрини, кав’ярні та книгарні.

Всі статті рубрики