Смак батьківщини

Смак батьківщини

«Мова — душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб», — сказав свого часу відомий філософ і релігійний діяч Іван Огієнко. Певне, як ніхто це розуміють кримські татари, які волею долі опинилися далеко від рідних домівок і з примарними поки що надіями на повернення. Бо агресивна політика «русского мiра», яку проводить у Криму нова влада, не лишає для кримських татар шансів не лише на повноцінний розвиток національної культури та традицій, а й на дотримання елементарних людських прав.

Діти лісу

Діти лісу

Історія, про яку «УМ» писала ще влітку минулого року, про батька чотирьох дітей, який самотужки виховував малят у лісовій халабуді під Борисполем, не залишила нікого байдужим. Нагадаємо, що 45-річний Володимир Мельников після втрати паспорта переїхав із Шепетівки до столиці й оселився у лісі, збудувавши там халабуду. Познайомившись із молодшою на 20 років Світланою, він став батьком 4 дітей, які теж виростали поза цивілізацією. Цікаво, що навіть пологи всіх дітей батько-відлюдник приймав у своєї дружини сам. І виходив у місто лише, щоб продати трави та гриби, які збирав у лісі. Проживши разом 10 років, Світлана залишила дітей на виховання Володимиру, а сама зникла.

Ключ до істини?

Ключ до істини?

Більше півроку пройшло з моменту аварії малайзійського літака на сході України та загибелі 298 осіб на його борту. Влітку Рада з безпеки Нідерландів планує зробити остаточну доповідь iз результатами розслідування причин катастрофи, але пошукові роботи в зоні аварії тривають і досі. І — приносять нові результати.

Дзвоник для кого?

Дзвоник для кого?

Новації, запропоновані новим бюджетом для освітян, не викликали особливого ентузіазму ні у батьків школярів, ні в самих освітян. Після того як у більшості регіонів у школах були скасовані безкоштовні обіди для молодших школярів, батькам натякнули, що потрібно готуватися до того, що невдовзі купувати підручники доведеться за власні кошти. «Влада обіцяла побудувати нову державу, а натомість забирає у дітей останнє.

Армія без бардаку

Армія без бардаку

Неприємні інциденти за участю військовослужбовців, на жаль, стали для Херсонщини вже буденною справою. Так, за день до трагедії в Червоному Чабані, про що писала «УМ» (нагадаємо: від вибуху гранати та пожежі на складі боєприпасів загинуло шестеро військовослужбовців тернопільського батальйону «Збруч», iще вісім бійців потрапили до лікарень зі страшними опіками), відбулося ще й масове побоїще в Генічеську.

«А вони лізуть і лізуть...»

«А вони лізуть і лізуть...»

Кілька днів не спадає напруга в районі «Дебальцевської дуги», як називають військові населені пункти в районі цього важливого залізничного вузла. Попри те, що спроба зробити тут черговий «котел» зазнала фіаско, бойовики не втрачають надії відтіснити українські війська, кинувши туди всі сили.

Останній аргумент

Останній аргумент

Вони ще зовсім діти, хоч декому вже й минуло 16 років. Проте вихованці центру реабілітації «Республіка Пілігрим» зважились на вчинок, який не по духу більшості дорослих — оголосили голодування, аби привернути увагу політиків, що вже час припинити війну.

Всі статті рубрики