Хто стане камікадзе?

Хто стане камікадзе?

«Сьогодні Спілка письменників — це зовсім не те, що раніше. Колись письменник цілком і повністю залежав від Спілки: для того, щоб видати книжку, потрібно було, щоб вона потрапила у план, а плани затверджувала Спілка, тут видавали квартири, а часом — і творчі відрядження до мами у село оплачували, щоб можна було книжку дописати і сили набратися.

«Поедешь в Киев — и тебе конец»

«Поедешь в Киев — и тебе конец»

У Слов’янську в 14-річного Дениса було звичайне життя. Дім, школа, друзі, футбол, смачні мамині сніданки, батькові шашлики на вихідні десь на природі і Катя з паралельного класу... Денис ріс сміливим хлопцем, із сильним характером і стійкими переконаннями. Цього літа він не витримав. Другу ніч довелося ночувати у підвалі, який присипало від вибухів.

І не почує курських солов’їв

І не почує курських солов’їв

Не взявши південний схід наскоком, російські спецслужби розгорнули мережу підготовки диверсійних груп із розрахунком на те, що рано чи пізно може настати час «реваншу». Днями в Херсоні співробітники СБУ на гарячому затримали групу осіб, які мали намір влаштовувати в місті заворушення та закликали городян об’єднуватися в так звану «Херсонську народну республіку».

Кримські «яструби»

Кримські «яструби»

Фактично перебазуванням днями десятьох винищувачів Су-27 СМ і чотирьох Су-30 М2 на аеродром Бельбек під Севастополем, де, нагадаємо, до анексії Криму розміщувалась авіабригада тактичної авіації під командуванням полковника, а нині народного депутата України від Блоку Порошенка Юлія Мамчура, завершилося формування «самодостатнього авіаційного угруповання».

Дід Мороз антитерору

Дід Мороз антитерору

У бойовиків Донбасу з’явився черговий ворог — зимові холоди. За даними групи «Інформаційний спротив», із настанням морозів у цілій низці терористичних формувань «ДНР» набирають масового характеру випадки дезертирства, а також самовільного відступу підрозділів iз «передової».

Самоварний «перформанс»

Самоварний «перформанс»

З гаслами «Ганьба», «Слава нації! Смерть ворогам!», плакатами «Самовар—вокзал—Росія», синьо-жовтими та червоно-чорними прапорами близько сотні хлопців зібралися біля входу до Палацу «Україна» перед сольним концертом Ані Лорак. У більшості мітингувальників обличчя були закриті балаклавами та масками, деякі з них палили петарди, пускали сльозогінний газ.

Всі статті рубрики