Монумент на годину

Монумент на годину

Розмови про встановлення пам’ятника героям Революції гідності у Львові почалися вже давно, разом iз перейменуванням вулиці на їхню честь та встановленням дошки з фотографіями. Наразі оргкомітет, до якого входять чиновники міської ради і громадські організації, лише вирішує, де ж саме у Львові встановлювати майбутній монумент і яким він має бути.

Окупаційна азБУКа

Окупаційна азБУКа

Викладачам вишів, які опинилися на тимчасово окупованих територіях, доведеться найближчим часом визначатися, кому вони все-таки підпорядковуються і кому служать. Міністерство освіти звільнятиме викладачів вишів, які залишилися працювати на території самопроголошених «ДНР» і «ЛНР».

Бак для Шульги

Бак для Шульги

Кинути колишнього голову обласної адміністрації Володимира Шульгу до сміттєвого баку вирішили бійці, які приїхали з Донбасу. Сутичка розпочалася в коридорі обласної адміністрації, де учасники АТО та активісти зіткнулися з колишнім чиновником. Побачивши «героя», вони почали розпитувати його про діяльність на посту голови області.

Ні дня без вибухів

Ні дня без вибухів

Ще трохи, і звістку про новий вибух у Харкові сприйматимуть як жарт: «Що, знову?!». Але тенденція насправді тривожна. От і вчора опівночі невідомі зловмисники підірвали паркан військової частини А1215, розташованої в районі Холодної гори — найбільш густонаселеної частини міста.

Згасла «Новоросія»

Згасла «Новоросія»

«Проект «Новоросія», який спочатку культивувався, уже згас. І вже не має прибічників, які б його підтримували, оскільки соціальна ситуація показує, що відбувається насправді, — переконаний речник Ради нацбезпеки й оборони Андрій Лисенко. — Бойовики не можуть із цим впоратися.

Я «русскiй» би вилучив тiльки за те

Я «русскiй» би вилучив тiльки за те

Не так давно «УМ» уже писала про те, як викладач Львівського національного університету імені Івана Франка Святослав Літинський «українізує» навколишній простір. Саме завдяки йому тепер можна придбати пральну машинку «Самсунг» з україномовною панеллю чи отримати виписки з «ПриватБанку» українською.

Всі статті рубрики