Прощання з «Арбідолом»

Прощання з «Арбідолом»

Ще років 5 тому наші телеекрани рясніли рекламою російського противірусного та імуностимулюючого препрату «Арбідол», яка представляла його як чи не найефективнішим засобом проти грипу та застуди. Але віднедавна він почав зникати з аптечних поличок. І, як запевняє Державна служба з лікарських засобів, найближчим часом українці навряд чи побачать його.

День народження «буржуйки»

День народження «буржуйки»

У Тернополі «поставили на конвеєр» ще одну річ, дуже потрібну нашим бійцям на сході України з настанням холодів, — мобільні горизонтальні пічки-«буржуйки», аналогів яким, можливо, немає ніде у світі ( зазвичай опалювальні пристрої такого роду є вертикальними).

Закоркований пiвострiв

Закоркований пiвострiв

Як і раніше, на двох під’їзних шляхах до півострова з боку материкової України — на Чонгарі і поблизу Армянська — кілометрові черги з фур, вантажівок і легковиків. У виграшному становищі хіба що рейсові автобуси, в чому нещодавно переконався автор цих рядків, діставшись поночі з Херсона до Сімферополя.

Депутатка Надя

Депутатка Надя

Попри те, що Надія Савченко, яка очолила список «Батьківщини», пройшла до Верховної Ради, Басманний суд у Москві продовжив термін ув’язнення льотчиці до 13 лютого наступного року. Таким чином Надія Савченко, як і режисер Олег Сенцов та активіст Олександер Кольченко, має всі перспективи зустріти Новий рік i Різдво в камерах СІЗО в Лефортово.

Прощавай, блокпосте

Прощавай, блокпосте

«Блокпосту №32 як точки біля селища Сміле вже не існує», — змушений був учора констатувати речник РНБО Андрій Лисенко. Перед цим тривалий час Рада нацбезпеки і оборони заявляла, що цей блокпост не є в оточенні, бійці мають зв’язок iз керівництвом і забезпечені як боєприпасами, так і водою та їжею. Але все виявилося з точністю до навпаки.

Вождь і судний день

Вождь і судний день

Юридичні департаменти харківської міськради та облдержадміністрації помірялися силами у стінах окружного адміністративного суду. Яблуком розбрату став пам’ятник Леніну, знесений згідно з розпорядженням голови ХОДА Ігоря Балути, яким той вилучив монумент iз Держреєстру і дозволив його демонтаж. Як відомо, з цим категорично не погодився мер Геннадій Кернес.

Всі статті рубрики