НІЖне втручання

НІЖне втручання

У Тернополі створено лабораторію з виготовлення унікальних апаратів для пересадки шкіри при опіках та наскрізних кульових пораненнях, гостро необхідних сьогодні в українських військових госпіталях. Придумав і створив пристрій під назвою «Дерматом» тернопільський лікар-хірург, кандидат медичних наук Андрій Ковальчук.

Ми переможемо, бо з нами Бог!

Ми переможемо, бо з нами Бог!

У день Покрови Пресвятої Божої Матері Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет відвідав Миколаївський госпіталь та провідав поранених бійців, що брали участь в АТО на Донбасі, освятив фундамент нового храму Святого Димитрія Солунського в селі Мішково-Погорілове, а також провів зустріч iз суднобудівниками Миколаївщини.

Бабине літо сонцем зігріто

Бабине літо сонцем зігріто

Цього тижня на території України протримається тепла безхмарна погода. Про це на брифінгу повідомив Микола Кульбіда, голова Укргідрометцентру. По-справжньому літня температура сприятиме гарному настрою, тому можна присвятити останні теплі дні відпочинку на природі.

Покров захисникам

Покров захисникам

В усі часи українські воїни, починаючи від козаків і закінчуючи солдатами УПА, для своїх звитяг просили благословення і захисту у Пресвятої Богородиці. Тож і в нинішній час «з метою вшанування мужності та героїзму захисників Незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості» Петро Порошенко встановив відзначати у день свята Покрови День захисників України, замість радянського 23 лютого.

І вас порахують

І вас порахують

Востаннє жителів сонячного півострова офіційно рахували ще 2001 року під час Всеукраїнського перепису. На той момент в автономії (включно з Севастополем) на постійній основі проживали 2,34 млн. людей. Станом на 1 червня 2001, за даними Кримстату,— 1,96 млн., а ще 385 тисяч у Севастополі. 62,2 % кримчан — городяни.

Біснуються через Покрову

Біснуються через Покрову

У зоні АТО не припиняється вогонь, відтак немає і ніякого «режиму тиші». Лише за попередню добу бойовики понад тридцять разів обстрілювали позиції українських військових, а на свято Покрови (яке відтепер є не лише Днем українського козацтва, а й Днем захисника України), немов навіжені, активізувалися ще більше.

Похід по дембель

Похід по дембель

У понеділок під стінами адміністрації Президента зібралося кілька сотень солдатiв Внутрішніх військ. Представники Військових частин № 3027, 3030, 3066 з-під Києва вимагали від Президента демобілізації. Молоді хлопці стверджували, що служать уже на півроку більше, ніж зобов’язані.

Всі статті рубрики