Мимо бака

Мимо бака

Хвиля народної люстрації не спадає навіть попри попередження міністра ВС Арсена Авакова, що за подібні дії активісти будуть покарані. Але громада наполегливо воліє сама карати чиновників, які, на її думку, завинили перед громадою. Цього разу сміттєвий бак люстрації стояв в очікуванні Генерального прокурора України Віталія Яреми.

Не здаються без бою

Не здаються без бою

Останні події в Київраді нагадують баталії цьогорічної весни, коли майже кожного засідання депутати влаштовували бійки через небажання тодішньої влади проводити вибори. Кияни таки переобрали депутатів та мера столиці, але, здається, сценарій вистави залишився незмінним.

Обiйдемось без дрижакiв

Обiйдемось без дрижакiв

Коли Росія припинила постачати в Україну газ, багато хто говорив, що без нього ми не виживемо. Проте уряд на чолі з Арсенієм Яценюком знайшов вихід із ситуації. Завдяки домовленостям Прем’єр-міністра Україна уклала контракт про поставки реверсного палива з Європи.

Аеропорт: здачі не треба

Аеропорт: здачі не треба

За час припинення вогню в Україні від 5 вересня загинуло півсотні українських бійців і ще майже 250 поранено. Такі дані наводить Управління Верховного комісара ООН з прав людини. Після чергового оголошення «режиму тиші» у вівторок бойовики спочатку знизили кількість обстрілів позицій українських військових та житлових кварталів із мирними мешканцями, але вчора знову підвищили інтенсивність вогню.

«Двоголовий орел» Аксьонов, або Неприродна мутація

«Двоголовий орел»  Аксьонов, або Неприродна мутація

Учора на першій «російській» сесії новообрана Держрада Криму одностайно, себто 75 голосами, пристала на пропозицію президента РФ Володимира Путіна місячної давності щодо призначення 41-річного Сергія Аксьонова так званим главою Криму.

Мистецтво пам’яті дорогого варте

Мистецтво пам’яті дорогого варте

Шведська Королівська академія вчора оголосила ім’я лауреата в найцікавішій для широкого загалу «галузі» Нобелівської премії: з літератури. Як це вже трапляється не вперше, ні літературознавці, ні букмекери, які приймають ставки на те, хто отримає найпрестижнішу в світі нагороду, рішення Нобелівського комітету передбачити не змогли.

Всі статті рубрики