Торг тут доречний

Торг тут доречний

Найвідоміші українські «бранці» — льотчиця Надія Савченко та кінорежисер Олег Сенцов включені до списків обміну військовополоненими. З такою сенсаційною заявою виступив учора на засіданні Кабміну голова СБУ Валентин Наливайченко. Щоправда, сестра затриманої льотчиці Віра Савченко повідомила «УМ», що нічого про це не знає, і, за наявною в неї інформацією, ні її сестра, ні Олег Сенцов серед «претендентів» у списках на обмін досі не фігурували.

А золото — наше

А золото — наше

Суперечка між Україною і владою Криму щодо того, чи залишаться скіфські скарби українськими, чи стануть російськими, повернувшись до анексованих кримських міст Сімферополя, Керчі, Бахчисараю і Херсонеса, завершилася на користь України. Королівство Нідерланди визнало прадавні раритети власністю України і повернуло колекцію до Києва. Тож після тривалого перебування на виставці «Крим: золото і секрети Чорного моря» в Амстердамському музеї Алларда Пірсона скіфське золото отримало нову «прописку» в Київському музеї історичних коштовностей.

Війна і книжки

Війна і книжки

Головною темою цьогорічного форуму прогнозовано стане війна і все, що навколо неї, — чимало зустрічей та обговорень присвячено саме цiй темі. Прогнозовано, — бо і все наше життя нині мимоволі підпорядковане проблемам бійців. Про це, відкриваючи прес-конференцію з нагоди старту події, розповіла президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль. «Ще два роки тому, коли ми планували цьогорічний Форум, то вирішили, що фокусною темою в 2014 році стане сторіччя Першої світової війни, сторіччя боротьби за демократію проти тоталітаризму. І хто б міг подумати, що це виявиться таким пророцтвом», — зазначила пані Леся.

Аптечка чи життя

Аптечка чи життя

Міністерство оборони має намір забезпечити Збройні сили України аптечками за стандартами НАТО. Про це повідомив Директор військово-медичного департаменту Міноборони Віталій Андронатій, який зазначив, що аптечки будуть укомплектовані за натовськими стандартами, проте комплектуватимуть їх в Україні, оскільки в Америці одна така аптечка коштуватиме 100 доларів, а якщо її вироблятимуть у нас, то її вартість становитиме 700 гривень. Для повного забезпечення бійців аптечками потрібно 180 мільйонів гривень.

Щоб воювалося краще

Щоб воювалося краще

«Порятунок армії — справа рук самих волонтерів», — приблизно таким гаслом керується один із найвідоміших волонтерів Юрій Бірюков та його друзі, які вже допомогли армії більше як на 50 млн. грн. Останні кілька місяців вони взяли неофіційне «шефство» над 79-ю Миколаївською окремою аеромобільною бригадою, а віднедавна під егідою бригади тут створено свій добровольчий батальйон «Фенікс».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ідіть додому, москалі!

Ідіть додому, москалі!

Незважаючи на всі мінуси чергових домовленостей із терористами і Росією про припинення вогню на Донбасі, Президент Петро Порошенко переконаний, що після підписання у Мінську відповідного протоколу «обстановка на фронті кардинально змінилася». Під час учорашнього засідання уряду глава держави наголосив, що «повномасштабні бойові дії, починаючи з 18-ї години 5 вересня не ведуться».

Всі статті рубрики