Потрiбнi винятки з непотрiбних правил

Потрiбнi винятки з непотрiбних правил

Близько місяця Сумський благодійний фонд «В єднанні сила України» займається проблемою п’яти спеціалізованих авто, що стоять на майданчику Сумської митниці. Три швидкі допомоги та два аварійно-рятувальні автомобілі були передані в Україну як гуманітарна допомога протягом 2008—2010 років.

«Неблаго­­надійні» вірники

«Неблаго­­надійні» вірники

Зв’язок з отцем Богданом Костецьким несподівано обірвався у вівторок. «Пізно ввечері о. Богдан по мобільному телефону повідомив іншому священикові УГКЦ, о. Миколі Гаврилюку, що їх затримали невідомі i що вони перебувають у якомусь підвалі. Його допит повинен був початися в 2:30 хв. Вiдтодi він на зв’язок не виходить.

Під наглядом ангела

Під наглядом ангела

Твори поета, сценариста, письменника Олександра Ірванця перекладені десятьма мовами. Його читають у Росії, у багатьох країнах Європи та Сходу. А цьогоріч роман Ірванця «Хвороба Лібенкрафта» у перекладі матері Наталi Брижко та її доньки Наталi Запор увійшов до фіналу літературної премії Центральної Європи «Ангелус».

Під чужими прапорами

Під чужими прапорами

Із деяких джерел стало відомо, що у 810-й бригаді морської піхоти російського Чорноморського флоту, штаб якого розташований у Козачій бухті поблизу Севастополя, розпочався так званий польовий вихід на полігоні Опук неподалік Феодосії.

Захист для захисту

Захист для захисту

З українця, якому, згідно з польським законодавством, загрожувало до 10 років ув’язнення за перевезення в Україну понад 40 куленепробивних жилетів без необхідного дозволу, знято всі обвинувачення. Речник окружної прокуратури в місті Замостя Ромуальд Сітарз повідомив, що слідство у цій справі остаточно припинено.

Козацький хрест — символ свободи

Козацький хрест — символ свободи

Відучора в столиці з’явилося ще одне місце, де можна вклонитися пам’яті героїв Небесної сотні. Символічний пам’ятник у формі козацького хреста, який є одним iз найдавніших символів свободи, на території Національного педагогічного університету ім. Драгоманова освятив Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

Тримаймо оборону!

Тримаймо оборону!

«Наші війська залишили низку населених пунктів. Ми відступаємо... — повідомляє керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук. — Але я б не зосереджувався на факті відступу як програшу. Набагато важливіше в цій ситуації інше. Якщо наше командування дійсно відводить війська тільки для недопущення потрапляння їх у котли і для перегрупування (а це офіційна версія) — це не трагедія, а потрібне рішення, без якого неможливий подальший наступ».

Всі статті рубрики