«Містраль» російських вояків

«Містраль» російських вояків

Поки на словах країни Євросоюзу підтримують Україну в конфлікті з Росією, засуджують дії московських агресорів на Донбасі та не стомлюються оголошувати Кремлю нові й нові «китайські попередження» щодо запровадження третьої хвилі санкцій, на ділі ми бачимо дещо інше.

Далеко за Гондурасом

Далеко за Гондурасом

Якщо виходити з засади, що сучасний світ є одним маленьким глобальним «селом», то які з мешканців (країн) цього села роблять найбільше для його добра, а які приносять «односельчанам» найменше користі? Відповідь на це запитання дає щорічний рейтинг під назвою Good Country Index («Індекс добрих країн»), ідейним натхненником якого є експерт із глобального маркетингу та політичний радник Саймон Анхольт.

Двічі в одне крісло

Двічі в одне крісло

Перша сесія новообраного Європейського парламенту, яка стартувала на початку цього тижня у Страсбурзі, почалася зі скандалу. Під час традиційного виконання Гімну об’єднаної Європи — «Оди радості» Людвіга ван Бетховена — більшість євроскептиків демонстративно вийшли із зали засідань. А ті з них, хто залишився, повернулися спиною до оркестру.

З президента — у зeки

З президента — у зeки

Екс-президенту Франції Ніколя Саркозі загрожує до 10 років ув’язнення. Учора стали відомі подробиці арешту 59-річного політика, якого напередодні затримала поліція. Нагадаємо, це перший такий випадок в історії Франції, коли колишнього главу держави беруть під арешт.

Нема грошей — будуть вибори

Нема грошей — будуть вибори

Президент Болгарії Россен Плевнелієв минулої неділі заявив про неможливість формування нового уряду чинним парламентом країни і оголосив про призначення позачергових парламентських виборів на 5 жовтня 2014 року. Нинішній парламент, який також був обраний на дострокових виборах у травні минулого року, працюватиме лише до 6 серпня.

«Будьте як удома»

«Будьте як удома»

«Україна на п’ятому місці серед країн, чиї громадяни регулярно відвідують Грузію, і на першому — серед країн, що не межують із нашою країною», — сказав Надзвичайний і Повноважний посол Грузії в Україні Міхеїл Уклеба під час презентації туристичного і рекреаційного потенціалу Грузії в Києві.

Всі статті рубрики