Графік відступу

Графік відступу

Близько двох тисяч українських військових цього тижня Київ має намір евакуювати з Криму. Щодо їхніх родин, то, як повідомив учора заступник глави адміністрації Президента Андрій Сенченко, невдовзі «має бути готовий графік подачі пасажирських вагонів у Феодосію, Сімферополь, Євпаторію, Севастополь і Джанкой для вивезення сімей; туди ж подадуть платформи для вивезення контейнерів із майном». Родинам вояків, які продовжать службу в українській армії, а також тим, хто уже пішов у запас, Київ гарантує можливість приватизувати їхні помешкання у Криму за скороченою процедурою.

«Граніт науки» для кримчан

«Граніт науки» для кримчан

Міністерство освіти України готове прийняти всіх студентів окупованого Криму, якi бажають продовжити навчання на материковій Україні. Спеціально для них процедуру переведення до інших ВНЗ було спрощено: згода керівника вишу, в якому навчається студент, уже не є необхідною, дозволено переводити на вакантні місця державного замовлення чи на контрактні. Причому контрактники навчатимуться за ті самi кошти, що й на попередньому місці.

«Спiрнi» в’язнi

«Спiрнi» в’язнi

Українські тюрми на території Криму не дають спокою новій «владі» півострова. Навколо цієї теми російська сторона розгорнула спекуляції. У російських ЗМІ поширювалася інформація про те, що у Москві планують звільнити ув’язнених, які утримуються у Криму на основі того, що Україна досі не перевела їх до відповідних установ на своїй території, а Росія, мовляв, не має права обмежувати свободу цих людей. Передовсім мова йшла про арештантів СІЗО та засуджених за ненасильницькі злочини. Засуджені за тяжкі злочини мали б чекати переговорів між двома країнами. Україну звинувачували у небажанні вести переговори.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Батя, він досі старається»

«Батя, він досі старається»

Ще один скандал учорашнього дня — до роззброєння «Правого сектору» керівництво МВС залучило полковника Сергія Асавелюка. Це саме він, чоловік на прізвисько «Ас», потрапив у об’єктиви телекамер у гарячі дні протистояння на Майдані. Відеоматеріали свідчать, що полковник спілкувався зі снайперами, рукава яких були позначені жовтими пов’язками. Ще наприкінці лютого депутат Геннадій Москаль стверджував, що Асавелюк був у числі тих, хто командував у розправі над протестувальниками.

Прощавай, зброє!

Прощавай, зброє!

Перестрілка, яка виникла понеділкового вечора в центрі столиці, біля ресторану «Мафія» на Хрещатику, поставила крапку в епопеї зі спробами роззброїти «Правий сектор». У МВС начебто тільки й чекали подібного інциденту. Відразу після стрілянини силовики взяли у блокаду «штаб–квартиру» «Правого сектору» — готель «Дніпро», що навпроти місця НП. Після ночі перемовин бійці Яроша здали зброю.

Йдемо на три букви

Йдемо на три букви

Долар подорожчав — на Міжбанківському валютному ринку він знов перетнув межу в 11 гривень за долар. Учора Національний банк змушений був встановити офіційний курс, орієнтуючись на цей показник. Для психологічного комфорту в НБУ вирішили так: 1099, 81 гривні за сто доларів.

Приземлився — і за ґрати

Приземлився — і за ґрати

Екс–ректора Національного університету державної податкової служби Петра Мельника було затримано в аеропорту «Бориспіль» одразу після повернення його в Україну. «Затримали «податкового ректора» Мельника. Пам’ятаєте, втік при Януковичі з–під домашнього арешту? Після прибуття з Лондона. Боюсь, на жертву попереднього режиму навряд чи схожий. Діємо за законною процедурою», — написав учора міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у мережі «Фейсбук».

Всі статті рубрики