Облрада в облозі

Облрада в облозі

У стінах Дніпропетровської обласної ради протягом останніх двох днів відбувалися бурхливі події. Передували їм заяви опозиційних фракцій «Батьківщина» та «Демократи», які перебувають у меншості, про скликання позачергової сесії, що мала розглянути питання про відставку голови, ставленика «регіональної януко –ахметовської влади» (так його зазвичай називають опозиціонери) з Кривого Рогу Євгена Удода.

А наостанок він сказав...

А наостанок він сказав...

Покинувши під тиском євромайданівців свій кабінет в облдержадміністрації, харківський «губернатор» Михайло Добкін сповістив про намір балотуватися в президенти. «Виходячи з того, що йде тотальний наїзд на права російськомовного населення, — заявив він, — приймаються закони, які ставлять під загрозу всіх, хто не сприймає фашизм та націоналізм, лунають заклики без суду і слідства розправлятися з багатьма людьми, хто має відмінну від влади точку зору, я вирішив балотуватися на пост Президента України».

Тулуб — не голова

Тулуб — не голова

Учора у відставку подав голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб. У заяві, розміщеній на сайті ОДА, він називає себе патріотом, гордиться об’єктами, які збудував на Черкащині, розповідає, як самовіддано готувався до 200–річчя Шевченка та що мріє про демократичну Україну.

Кайдани зніміте

Кайдани зніміте

Керуючись постановою ВР «Про звільнення політв’язнів» (№4202), на волю вийшли фігуранти багатьох кримінальних справ. Як зазначив «УМ» нардеп від «Свободи» Ігор Швайка, йдеться не про амністію, а про повну реабілітацію. Однак поки всіх випустили на підписку про невиїзд.

Вижити після війни

Вижити після війни

За даними Міністерства охорони здоров’я, на вчорашній ранок у лікарнях перебувало 489 активістів. Більшість із них — із вогнепальними пораненнями. Хоча ця цифра далеко не остаточна. «За ці дні через нашу лікарню пройшло близько 120 людей, — розповів «УМ» один iз координаторів громадської варти в Лікарні швидкої допомоги Анатолій Велимовський.

Кримська карта

Кримська карта

Учора президія Верховної Ради Криму під тиском проросійськи налаштованого мітингу, який складався з близько трьох сотень осіб, прийняла рішення про проведення сьогодні позачергової сесії. Формально — щоб, заслухавши звіт Ради міністрів, відправити місцевий уряд у відставку.

Всі статті рубрики