Археографи не потрібні?

Археографи не потрібні?

«Нам стало відомо про це з неофіційних джерел, — розповідає «УМ» учений секретар Інституту української археографії та джерелознавства ім. Грушевського Дмитро Бурім. — Таке рішення готувалося в президії Академії наук без жодних обговорень iз колективом та науковою громадськістю».

Спалах менінгіту: менінгіту: діти в реанімації

Спалах менінгіту: менінгіту: діти в реанімації

На кінець минулого тижня у Сумській міській дитячій лікарні перебувало шістнадцятеро дітей, яким поставили діагноз «стафілококовий менінгіт». Четверо з них знаходилися в реанімації, дванадцятеро проходили реабілітацію у неврологічному відділенні.

Справа «запорізьких паламарів»

Справа «запорізьких паламарів»

Запорізький апеляційний суд не відправив на дорозслідування «справу паламарів», чим відкинув аргументи захисту і підтвердив звинувачувальний вирок суду першої інстанції. 25 жовтня суддя Юрій Бойков озвучив рішення, яке підтвердило провину трьох запоріжців у підриві Свято–Покровського храму в Запоріжжі (нагадаємо, що внаслідок НП 28 липня 2010 року загинула 80–річна монахиня, ще вісім осіб були поранені).

Припекло!

Припекло!

Минулий тиждень порадував теплом мешканців більшості регіонів України. Не враховуючи сходу, де спостерігалося до чотирьох градусів морозу. На решті територій панувала небувала спека. Вчені навіть зафіксували температурні рекорди в Києві та Житомирі.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

До Росії — із закордонним паспортом

До Росії — із закордонним паспортом

Росія нарешті хоче стати, як Грузія, скажімо, чи Естонія. Москва висуває вимогу, щоб громадяни України перетинали її кордон тільки за наявності закордонного паспорта. Зараз до РФ можна потрапити й за внутрішнім паспортом.

А росiянам не смачно

А росiянам не смачно

Комісія Росспоживнагляду, яка мала впродовж двох тижнів інспектувати продукцію кондитерської корпорації «Рошен», згорнула роботу за три днi й покинула Україну. «Інспектори ретельно шукали порушення на фабриках «Рошен», але нічого істотного не змогли знайти», — стверджує президент асоціації українських кондитерів Олександр Балдинюк.

Колючка для сусiда

Колючка для сусiда

Російські прикордонники почали будувати на кордоні з Україною загорожу з колючого дроту. Поки що таке підсилення кордону відбулося лише в Луганській області, в районі села Красна Талінка.

В бій ідуть самі школярі

В бій ідуть самі школярі

Заляпані яєчними жовтками двері Ужгородської мерії та купи сміття на площі перед приміщенням — такий результат протесту ужгородських школярів проти скасування осінніх канікул та перенесення їх на січень, на додаток до зимових.

Попіл науки

Попіл науки

За фактом пожежі в університеті, яку вважають наймасштабнішою в Києві за останні п’ять років, міліція відкрила кримінальне провадження за статтею «підпал». Утім у МВС зазначають, що це «попередня кваліфікація».

Всі статті рубрики