Симфонія за колючим дротом

Симфонія за колючим дротом

«В. П. Задерацькому — in Memoriam»: у концерті пам’яті видатного музиканта прозвучали твори, написані ним у тюрмі і на засланні.
У програмі ХІХ Міжнародного фестивалю сучасної музики «Контрасти», що впродовж вересня–жовтня тривав у Львові, був вечір, присвячений творчості Всеволода Петровича Задерацького — автора численних оркестрових, вокальних, інструментальних творів, написаних у тюрмах, таборах ГУЛАГу...

«Невідомий» Джеймс Паттерсон і Україна

«Невідомий» Джеймс Паттерсон і Україна

Минулий тиждень став холодним душем для культурної самосвідомості українців: спочатку Нобелівську, а тоді й Букерівську премії отримали письменниці, геть невідомі нашому читачеві. За такої ситуації далі втішатися аутотренінгом (мовляв, рівень життя у нас так собі, але ж яка культура!) — не випадає.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Нарешті я став легальним жителем своєї держави»

«Нарешті я став легальним жителем своєї держави»

Свою зустріч зi столичною пресою режисер Лордан Зафрановiч розпочав зi спогадів про попередній візит до Києва. «Було це більше тридцяти років тому, — пригадав метр. — Я тоді брав участь у Днях югославського кіно. На залізничному вокзалі нас зустрічали дівчата у національному вбранні, але сам Київ був похмурим, сірим...

«Вишивала я узори з тривогою пополам»

«Вишивала я узори з тривогою пополам»

«Рушник Великому Тарасу» — це вже третій проект голови Фонду «Український рушник» Миколи Степаненка. До цього він організовував «Рушник національної єдності» та «Рушник Києва». «Шевченковий» рушник планують зробити грандіозним — він буде завдовжки сім метрів, об’їде всі Тарасові місця України, Росії й Казахстану й після святкування 200–річного ювілею Кобзаря «оселиться» в котромусь iз престижних музеїв.

Всі статті рубрики