НОВИНИ ПЛЮС

23.10.2013

Поклітару пішов за власним бажанням

Хореограф i керівник «КИЇВ МОДЕРН–БАЛЕТУ» Раду Поклітару залишив Київський музичний театр за власним бажанням. «Я раніше обговорював із керівництвом, що ця робота не зов­сім вписується до мого графіка. Тому, думаю, мені вже давно підшуковували заміну. А коли знайшли, з великим задоволенням підписали мою заяву», — розповів Поклітару в інтерв’ю «Українській правді». Своє рішення відомий хореограф пояснив тим, що в нього не вистачає часу «ще й на художнє керівництво київською муніципальною оперою».

Скандальну солістку Опери відсторонили від вистав

Солістку Національної опери України Катерину Абдулліну, яка спровокувала гучний скандал висловлюванням у соц­мережах про «бидлячі українські школи», відсторонили від участі у виставах, що позначиться на оплаті її праці. Про це в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» повідомив гендиректор Національної опери Петро Чуприна. «Ми не можемо допустити, щоб вистави з її участю стали місцем для можливої провокації. Оскільки її «шанувальники» досить прискіпливо стежать за сайтом театру, за репертуаром і складом виконавців», — заявив керівник Київської опери. Проте, за словами пана Чуприни, відповідно до Кодексу законів про працю він не може звільнити Катерину Абдулліну, навіть беручи до уваги «настільки ганебний факт, що кидає тінь на репутацію колективу».

Музей розрахувався за викрадену нацистами картину

Одна з картин родини Фельдманів, чию колекцію у 1939 році розграбували нацисти у чеському місті Брно, опинилася в поважному Британському музеї. Її експонують там i донині. Через більш як 70 років історія набула розголосу, а музею довелося розрахуватися з нащадками єврейського колекціонера Фельдмана, обкраденого німцями і врешті розстріляного. Британський музей виплатив онукові Фельдмана, ізраїльтянинові Урі Пеледу 6000 фунтів компенсації, пише achievementsnews.co.uk. Пеледу вдалося довести, що картина невідомого німецького художника XVI ст. «Молода пара на тлі пейзажу», яка нині є власністю музею, колись належала його дідові. Полотно, за рішенням сім’ї, однак залишиться в постійній експозиції Британського музею.