Лавру знову «хочуть»

Лавру знову «хочуть»

Як стало відомо з офіційних джерел, на розгляд Комітету з питань економічної політики Верховної Ради надійшов законопроект групи нардепів–«регіоналів», під прицілом якого вкотре за останні роки опинилася одна з найбільших християнських святинь України — Свято–Успенська Почаївська лавра на Тернопільщині.

«Геркулес» для Гiннесса

«Геркулес» для Гiннесса

Дванадцятий за лiком етнофестиваль «Печенізьке поле», як і всі попередні, матиме цього року унікальну родзинку. Представники місцевої компанії, що спеціалізується на виробництві круп, привселюдно зварять більш ніж три тонни вівсяної каші. Кулінарний рецепт польового «Геркулеса» вони тримають у секреті, але для «приманки» гурманів повідомили, що не поскупляться на цукати та сухофрукти.

Видатнi видавцi

Видатнi видавцi

Атмосфера свята витала в повітрі ще задовго до офіційного відкриття. В місті подію «відкрили» ще в понеділок, коли в рамках форуму видавців у стінах Франкового університету свою лекцію читав польсько–англійський соціолог, філософ, есеїст, один із творців концепції постмодернізму, професор Університету Лідса (Великобританiя) 88–річний Зигмунт Бауман.

Пiдпiльний коровай

Пiдпiльний коровай

Найбільші виробники хлібобулочних виробів України, серед яких холдинги Lauffer, «Хлібні інвестиції», «Хлібпром», «Одеський коровай», заявили про критичне зростання частки тіньового ринку. За їхнiми оцінками, на сьогоднi кожний третій проданий у країні буханець хліба вироблено нелегально, повідомляє «Коммєрсант» iз посиланням на Федерацію роботодавців України.

Краще менше...

Краще менше...

У серпні, найбільш «весільному» для українців місяці, у Печерському районі Києва кинули 441 весільний букет, на Лівобережжі вкрали 340 черевичків, у Подільському та Голосіївському районах розрізали разом 259 тортів, а найбільше групових фото (511) зробили на тлі Центрального РАГСу.

Не доспiвала

Не доспiвала

На офіційному сайті Національного академічного театру опери та балету імені Тараса Шевченка з’явився коментар головного режисера Анатолія Солов’яненка, в якому повідомляється про звільнення молодої солістки Катерини Абдулліної. Скандал, нагадаємо, виник після оприлюднення огидного коментаря на сторінці Абдулліної у «Фейсбуці», де співачка принижує україномовних школярів, називаючи їх «бидлом».

Ленінопад

Ленінопад

У понеділок зранку в місті Узин міліцією було встановлено факт пошкодження двох пам’ятників. Уночі невідомі повалили два постаменти Володимира Леніна, які розташованi в парку Слави та біля районного Будинку культури. Нагадаємо, що повалення пам’ятників вождям пролетаріату спостерігається не вперше, за останні кілька років їх почали масово руйнувати.

Свині дали газу

Свині дали газу

За зваженими оцінками фахівців, успішний розвиток біогазових технологій допоміг би Україні замінити до 8 мільярдів кубометрів дорогого газпромівського природного газу. І хоча перша біогазова установка запрацювала на свинофермі комбінату «Запоріжсталь» iще в 1993 році, відкриття повноцінного заводу з виробництва біогазу в Україні довелося чекати цілих два десятиліття.

Всі статті рубрики