Меладзе не винен?

Меладзе не винен?

Слідче управління обласної міліції Київщини не знайшло в діях відомого продюсера і композитора Костянтина Меладзе, якого звинувачували у смертельнiй ДТП, складу злочину. Нагадаємо, що 27 грудня 2012 року на 32–му кілометрі траси Київ—Обухів Меладзе наїхав на своєму «Лексусі» на 30–річну жінку Ганну Пищало, яка від отриманих травм загинула на місці.

Гроші вклали й заспівали

Гроші вклали й заспівали

У понеділок ввечері, коли вже стемніло (так ефектніше виглядала підсвітка пам’ятки), урочисто «заново відкрили» колону Магдебурзького права. Як сказав на церемонії глава Київміськдержадміністрації Олександр Попов, пам’ятка тепер має такий самий вигляд, як у 1862 році, коли в нижній частині по центру колони влаштували каплицю і фонтан. Ремонт цей було присвячено 1025–річчю хрещення Русі, адже саме на цьому місці князь Володимир хрестив своїх дітей і десь приблизно в цих краях протікала в ті давні часи річка Почайна, що стала хрестильною купеллю для киян.

Замучені «фотосесіями»

Замучені «фотосесіями»

Зазвичай, до цього найбільше причетні тутешні горе–фотографи, які на знімках із «ручними» орлами, мавпочками, крокодилами та іншими представниками екзотичної фауни роблять свій літній бізнес. Хоча, нагадаємо, надання таких фотопослуг за межами зоокутків і зоопарків, категорично заборонено відповідним законом і постановою кримського парламенту. Одначе це не зупиняє жорстокий люд. Експлуатація бідолашних живих істот просто немилосердна: їх морять голодом, цілий день тримають на сонці, абияк годують. Геть заморених у такий спосіб «фотомоделей» періодично під час рейдів вилучають правоохоронці і передають до місцевих зоопарків. Зокрема, до Сімферопольського, де вже утворилася ціла експозиція вилучених у мучителів тварин, птахів і земноводних.

Природні крайнощі

Природні крайнощі

У неділю атмосферний фронт приніс у Мостиський та Стрийський райони Львівської області грози. Внаслідок пошкодження ліній електропередач там спрацювали автоматичні системи захисту, і мешканці восьми населених пунктів залишилися без світла. Особливо постраждали села Завадка і Росохач. За інформацією Департаменту цивільного захисту Львівської облдержадміністрації, вода зруйнувала 11 пішохідних кладок через річку Завадку і підмила опори моста через безіменний потічок, підтоплено житловий будинок. У Росохачі негода пошкодила 60 м полотна автодороги місцевого значення та підмила бетонну опору автомобільного мосту. Остаточно ліквідувати пошкодження і відновити в повному обсязі електропостачання працівники служби «Львівобленерго» змогли лише у вівторок.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Вижив, щоб сісти?

Вижив, щоб сісти?

У Росії порушено кримінальну справу проти Олександра Федоровича, якому пощастило вижити після зіткнення катера берегової охорони Прикордонної служби РФ і українського баркаса в Азовському морі. Як повідомила у коментарі «УМ» його дружина Марина, на сьогодні він перебуває у тяжкому стані, проте, незважаючи на це, російська сторона хотіла відразу після лікарні відправити чоловіка під варту. Нагадаємо, що 49–річний Олександр Федорович iз Безіменного вже другий тиждень перебуває у Єйській центральній райлікарні (це Ростовська область Росії). Зараз його перевели з реанімації в хірургічне відділення.

Малою «кров’ю»

Малою «кров’ю»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Учора офіційно закінчився термін подачі документів до вищих навчальних закладів. Цьогоріч до вишів надійшло більше двох мільйонів заявок.

За словами міністра освіти Дмитра Табачника, вступна кампанія цього року проходить спокійно і стабільно. 600 тис. абітурієнтів скористалися електронною системою, решта залишилась вірною традиційному паперовому варіанту. Це дозволило значно спростити процес — уникнути кілометрових черг і теплових ударів під стінами університетів.

Чотири гривні, вкинуті під землю

Чотири гривні, вкинуті під землю

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

З 2 до 3,5–4 гривень восени може зрости ціна на проїзний жетон київської «підземки». У мерії заявляють, що ціна є цілком обґрунтованою. За деякими даними, підвищення вартості проїзду заплановано на кінець вересня. Цікаво, що минулого тижня в коментарі журналістам глава КМДА Олександр Попов, наголосивши, що метро є збитковим і виживає нині, великою мірою, завдяки дотаціям iз міського бюджету, натякнув, що ціна на проїзд може зрости, «але це не буде найближчим часом».

Всі статті рубрики