«Гроші заплатила Вона»

«Гроші заплатила Вона»

До пізньої ночі позавчора тривав дистанційний допит Петра Кириченка — основного свідка Генпрокуратури у справі про вбивство нардепа Євгена Щербаня. Колишній партнер екс–Прем’єра Павла Лазаренка свідчив проти екс–Прем’єра Юлії Тимошенко, яку обвинувачують у замовленні вбивства донецького бізнесмена у 1996 році. Нагадаємо, що громадянин США Кириченко свідчив Феміді на території українського консульства у Сан–Франциско, а учасники процесу в Києві ставили йому запитання в режимі відеоконференції.

На власному прикладі

На власному прикладі

Засуджений за майже мільйонний хабар до десяти років в’язниці суддя–«колядник» Ігор Зварич написав у Менській колонії книжку. Знавець корупційних схем вітчизняної системи правосуддя поділився досвідом, як за гроші вирішують судові справи різного рівня складності. В опусі, що складається з кількох статей, упійманий на гарячому екс–суддя апеляційного адмінсуду мститься і своїм політичним опонентам, зокрема Президенту Віктору Ющенку. Йому корумпований служитель Феміди «інкримінує» особисті вказівки щодо рішень суддів у 2007—2008 роках на користь наближених до Президента людей. Усе це нібито «чітко зафіксовано на незаконно знятих відеоплівках у робочому кабінеті судді Зварича, які СБУ сховала від суду і громадськості». Про те, що тодішній глава держави Ющенко клопотав про звільнення судді, Зварич промовчав.

«Великим колом» — на таран?

«Великим колом» — на таран?

Від самого початку планування «народного повстання» опозиція планувала зібрати прихильників на Європейській площі і пройти маршем до Софіївського майдану, де й мав відбутися фінальний мітинг акції «Вставай, Україно!». Однак Хрещатик, як і вулицю Грушевського, здається, навмисно заблокували. Паралельно стало відомо, що на той самий день — 18 травня — свій «антифашистський» марш у Києві планує Партія регіонів. Тож опозиція вирішила не шукати легких шляхів, а змінити маршрут і йти до Софії повз органи центральної влади. Тобто назустріч прихильникам ПР із їхнім маршем «У Європу без фашистів».

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики