ЦИТАТИ ТИЖНЯ

17.05.2013

Олег Медведєв,
віце–президент Української PR–Ліги —
про «антифашистські» мітинги по всій Україні, організовані проти опозиції владою:

— Сімдесят років тому підневільних українців гнали на примусову роботу фашисти. Тепер «антифашисти» при владі силоміць женуть підлеглих бюджетників на «антинацистські» мітинги.

(«Українська правда»)

 

Леонід Кожара,
міністр закордонних справ —
даючи пояснення голові Держдепу США щодо справи Тимошенко:

— Повірте мені, ніхто не щасливий з того, що пані, гарна пані, колишній Прем’єр–міністр, перебуває в тюрмі. Але все має відбуватися згідно з законом.

(«Радіо «Свобода»)

 

Сергій Терьохін,
нардеп від ВО «Батьківщина» —
про спроби уряду проштовхнути у ВР закон про розрахунок фінансовими векселями замість реальних грошей:

— Більшість парламентів, президентів або урядів наслідують одне з ключових правил Мерфі: «Про що б люди не говорили між собою, завжди мова йде про гроші».

(«Українська правда»)

 

Вадим Колесніченко,
нардеп від Партії регіонів —
про відхилення проекту щодо заборони дискримінації секс–меншин:

— У «Регіонах» утворилася група депутатів, які категорично проти ухвалення даного законопроекту. Вони вже оголосила гасло «Ми в Європу, але тільки не... через це місце». Тому що якщо мені потрібно через це місце йти в Європу, то мені ця Європа не потрібна.

(«Коментарі»)

 

Андрій Михалков–Кончаловський,
російський режисер «Ніка» —
про місцезнаходження сучасної Росії:

— Росія зараз у Середньовіччі. І не в Київській Русі, а в Московській. Київська Русь не колабораціювала з Батиєм — вона була зруйнована татарами за допомогою Московського князівства. А в Московському князівстві були абсолютні колабораціоністи у владі, і вони індоктринували ординський синдром у російську свідомість. Чернишевський чудово написав, що в кожному з нас трохи сидить Батий. Є великий Батий у Кремлі, під ним — ще десяток, тисячі, потім сотні тисяч батиїв, а потім — найменші, але вони — начальник паспортного відділу, ліфтер — це теж батиї.

(«РБК»)