Жах на вулиці Тимурівців

Жах на вулиці Тимурівців

У справжній вогняній пастці опинилися більше сотні мешканців харківського гуртожитку по вулиці Тимурівців, 33. Коли о шостій ранку вони помітили димову завісу і викликали пожежників, їхня дев’ятиповерхівка, за словами фахівців, палала вже години дві поспіль — після святкування Великодня усі солодко спали, не підозрюючи лиха. До того ж вогонь спалахнув не в квартирі, а на лоджії третього поверху, вщерть заставленій старими меблями та речами. «Нам пізно повідомили про пожежу, — прокоментував ситуацію помічник начальника ГУ Держслужби НС у Харківській області Ігор Лупандін. — Коли прибули наші хлопці, дим поширився до дев’ятого поверху, скрізь бушувало відкрите полум’я, а в тих, хто залишився всередині, не було можливості вийти».

Лагідний до влади

Лагідний до влади

Ситуація з телеканалом ТВі залишається не до кінця зрозумілою, проте вже зараз напевно можна сказати: він перестав бути опозиційним. «Ми розширимо дискурс, у якому сприймався ТВі раніше як винятково опозиційний канал, налаштований на тотальну суцільну критику влади», — заявив у інтерв’ю сайту «Телекритика» новий гендиректор каналу Артем Шевченко. Він обіцяє, що на каналі з’являться нові проекти, а днями (конкретно — 13 травня) нова команда вийде в ефір з перехідною сіткою мовлення, новий старт бренду відбудеться у вересні.

Утопився сам у діжці?

Утопився сам у діжці?

У ніч Великоднього богослужіння пішов з життя депутат Мелітопольської міськради Олег Балицький, брат народного депутата від Партії регіонів Євгена Балицького і старший син відомого у місті бізнесмена. Йому було лише 47 років. Мерця знайшла дружина. Повернувшись із церкви о четвертій годині ранку, пані Балицька виявила у підвалі, та ще й у пластиковій діжці з водою, тіло свого чоловіка.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Любов і війна

Любов і війна

Історія кохання колишніх військовополонених, італійця Луїджі Педуто та українки Мокрини Юрзук, яких познайомила, а згодом розлучила Друга світова війна, стала ще одним пам’ятником кохання у Києві. Зустрітися знову цим людям вдалося у 2004 році завдяки зверненню Луїджі Педуто у програму «Жди меня» на телеканалі «Інтер». А сьогодні, до Дня Перемоги, їм вирішили встановити в Києві пам’ятник, оскільки, незважаючи на відстань, час і незнання мови, ці люди протягом 60 років не забували і кохали одне одного.

По головній вулиці з оркестром

По головній вулиці з оркестром

У Києві святкування Дня перемоги розпочнеться о 9:00 iз церемонії підняття на Хрещатику Державного прапора України за участю міністра оборони Павла Лебедєва. Після того Хрещатиком пройдуть військові оркестри, а за ними — члени громадської організації «Червона зірка» у військових строях часів Другої світової. За традицією, головною вулицею країни пройдуть і ветерани війни.

Човном по вулиці

Човном по вулиці

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Традиційно найвищий рівень води у Дніпрі та в Десні припадає на кінець травня — початок червня. Цього року навесні випала рекордна кількість снігу, тож і рівень води у цих річках піднявся на 656 сантиметрів вище умовної нульової позначки. Про це «УМ» розповіла начальник відділу гідрологічних прогнозів «Укр­г­ідрометцентру» Вікторія Бойко. За словами пані Вікторії, вода може піднятися ще вище на кілька сантиметрів. «Це не критичний рівень, але неприємно від того, що підтопленими виявилися заплави, низини і навіть деякі дороги на стику Дніпра та Десни. Як правило, до кінця травня рівень води у цих річках нормалізується», — прокоментувала ситуацію Вікторія Бойко.

Всі статті рубрики