«Батьківщина» «тушок»

«Батьківщина» «тушок»

Після успіху на виборах на найбільшу опозиційну фракцію — ВО «Батьківщина» — набігає третя хвиля «тушкування». Як повідомляє «Українська правда», до «групи ризику» відносять депутатів із Дніпропетровська Андрія Павелка, Леоніда Сергієнка та Дениса Дзензерського, котрі теж потрапили до списку об’єднаної опозиції за квотою її лідера Арсенія Яценюка. «Вони можуть стати «тушками» не виходячи з фракції, але голосуючи всупереч її волі», — пише «УП».

«Знахідка» для Севастополя

«Знахідка» для Севастополя

Свій намір балотуватися до ВР у звільненому 224–му виборчому окрузі в Севастополі підтвердив власник російських і українських заводів, фабрик і пароплавів Вадим Новинський, якому тільки в травні 2012 року Віктор Янукович своїм указом надав українське громадянство — за визначні заслуги перед Україною. Про бажання 49–річного олігарха Новинського обазавестися ще й депутатським статусом місцевим журналістам першим повідомив глава Севастопольської міськадміністрації Володимир Яцуба. «Я не знаю, чи від Партії регіонів, — сказав посадовець, — але Партія регіонів у Севастополі підтримає цю кандидатуру... Такий народний депутат для Севастополя буде знахідкою і допомогою для керівників у вирішенні питань».

А якщо засідати — то в Криму!

А якщо засідати — то в Криму!

У Верховній Раді мертвий сезон. Депутати відпочиватимуть від пленарних засідань три тижні — до 14 травня. Однак це не офіційні канікули. Веб–сайт ВР повідомляє, що за календарним планом роботи парламентаріїв нинішній тиждень — «робота в комітетах». Утім насправді з 29 комітетів в засіданнях задіяні лише три: з питань науки і освіти; у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів; з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму. Тобто насправді «травневі» свята для депутатів почалися на десять днів раніше, ніж для решти громадян, і триватимуть довше. І це — в період, коли потрібно ухвалювати важливі рішення для виконання вимог ЄС щодо асоціації.

Черкаси вже без Одарича

Черкаси вже без Одарича

Учора на позачерговій сесії Черкаської міськради основним питанням порядку денного була недовіра міському голові Сергію Одаричу. Після обміну люб’язностями між прихильниками мера та його противниками, як це водиться, коли йде двобій за владу, депутати взялися за бюлетені. У голосуванні щодо «імпічменту» взяли участь 43 депутати. «Сорок проголосували «за» [відставку], один — проти, один бюлетень виявився зіпсованим. Рішення прийнято!» — оголосив результати голова лічильної комісії Артур Савін. Голосування знову об’єднало фракції Партії регіонів, «Батьківщини», «Фронту змін» та ін.

Всі статті рубрики