«Знахідка» для Севастополя

25.04.2013

Свій намір балотуватися до ВР у звільненому 224–му виборчому окрузі в Севастополі підтвердив власник російських і українських заводів, фабрик і пароплавів Вадим Новинський, якому тільки в травні 2012 року Віктор Янукович своїм указом надав українське громадянство — за визначні заслуги перед Україною. Про бажання 49–річного олігарха Новинського обазавестися ще й депутатським статусом місцевим журналістам першим повідомив глава Севастопольської міськадміністрації Володимир Яцуба. «Я не знаю, чи від Партії регіонів, — сказав посадовець, — але Партія регіонів у Севастополі підтримає цю кандидатуру... Такий народний депутат для Севастополя буде знахідкою і допомогою для керівників у вирішенні питань».

Нагадаємо, минулої осені перемогу на чергових виборах до парламенту в окрузі №224 святкував близький до бізнес–партнерів Олександра Януковича Павло Лебедєв — у минулому армійський фінансист, якого згодом Президент Янукович призначив керівником оборонного відомства. Нещодавно ж ЦВК визначилася з датою проведення в цьому окрузі нових виборів — 7 липня.

Допомога Новинського Севастополю наразі проявилася у спонсоруванні однойменного футбольного клубу, ліквідації Балаклавського рудоуправління, на місці якого його власник має намір облаштувати курорт Balaklava Green, а також, як повідомив Яцуба, у допомозі в придбанні нового дзвону для Свято–Володимирського собору в Херсонесі. Власнику «Смарт–холдингу», якого торік журнал «Кореспондент» разом з інвестиційною компанією Dragon Capital поставив третім у рейтингу найбагатших українців із 3,3 млрд. доларів в активі, ця богоугодна справа не стане вельми обтяжливою.

Цікаво, що номінальну конкуренцію мільярдерові може скласти скандальний проросійський журналіст із Києва Олесь Бузина. Ініціативна група з його висунення повідомляє, що автор «Вурдалака Шевченка» може стати єдиним кандидатом від «об’єднаних проросійських сил міста».