Гра у відставку

Гра у відставку

Не зробив діло — теж гуляй сміло. Святкова відпустка Верховної Ради почалася з вечора минулої п’ятниці й триватиме до 14 травня. А в останній день перед відгулами парламент не зміг висловити недовіру Кабміну і відправити його у відставку, як того хотіла опозиція. За відповідний проект постанови проголосували 190 депутатів (за необхідних 226).

Економіка вища за політику

Економіка вища за політику

Учора в Києві Фонд Рiната Ахметова «Ефективне управління» провів міжнародну конференцію «Майбутнє якісної журналістики в епоху цифрових технологій». Учасниками зібрання стали представники NBC News, Financial Times, The Economist, KING5–TV, «Голосу Америки». Зокрема, участь в обговоренні питань про нову модель якісної журналістики і попит на якісну журналістику взяла Джекі Банажинскі, професор американської Школи журналістики університету Міссурі, лауреат Пулітцерівської премії 1988 року.

Господи, помилуй!

Господи, помилуй!

На Банковій розглядають можливість помилування екс–Прем’єра Юлії Тимошенко. Адже ще минулого четверга жінки–нардепи від опозиції — Олександра Кужель, Марія Матіос, Людмила Денисова, Ірина Луценко та Лілія Гриневич — передали Президенту Віктору Януковичу прохання про помилування Юлії Тимошенко, яке підписали понад двадцять депутаток. Глава адміністрації Президента Сергій Льовочкін, спілкуючись з опозиціонерками, не виключив, що очільник держави може зустрітися з ними найближчим часом, орієнтовно до Великодня.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Аксакал приходить на допомогу

Аксакал приходить на допомогу

В Італії вперше за всю 67­річну історію Республіки сталася унікальна подія: чинного президента переобрали на другий термін. Хоч як Джорджо Наполітано, якому в червні виповниться 88 років, відмовлявся від перспективи залишитися в кріслі глави держави ще на сім років, а зрештою довелося. Вимушену згоду на друге президентство Наполітано дав після того, як після п’яти спроб депутати 1007 виборників — депутати Нижньої палати парламенту, Сенату та представники регіонів — так і не спромоглися обрати президентом нікого іншого.

Помирилися — і в ЄС

Помирилися — і в ЄС

За посередництва Євросоюзу Сербія та Косово на переговорах у Брюсселі досягли історичних домовленостей про нормалізацію двосторонніх відносин, повідомляє «Німецька хвиля». Для того, аби досягти порозуміння, Белграду та колишній сербській провінції знадобилися місяці напружених перемовин. І ще кілька днів тому здавалося, що й десятий раунд переговорів завершиться невдачею, яка б на роки заблокувала Сербії дорогу в ЄС. Імовірно, поштовхом до досягнення компромісу між двома державами стала зустріч міністрів закордонних справ ЄС, яка відбулася вчора у Люксембурзі. Від оцінок міністрів залежать європейські перспективи Сербії та Косова. А не владнавши двосторонні відносини, про ці перспективи довелося б забути надовго.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Бостонські стрільці

Бостонські стрільці

Потроху відійшовши від шоку, викликаного терактом під час Бостонського марафону, вся Америка взялася стежити за новим «реаліті­шоу» — полюванням на підозрюваних у скоєнні цього злочину. Щоправда, «реаліті» було не зовсім у прямому ефірі — з міркувань конспірації поліція заборонила пресі вести прямі репортажі з місця подій, тож навіть в онлайн­стрічках новини з’являлися з певним запізненням.

Всі статті рубрики