«Читання — це гімнастика для душі»

«Читання — це гімнастика для душі»

Останнім часом українська книга на власному ж святі — День книги та авторського права у світі відзначають 23 квітня — перебуває у ранзі «бідного родича». Адже, як свідчить статистика, навіть з урахуванням підручників, посібників, а також видань відомств і міністерств, на одного українця припадає трохи менше однієї надрукованої за рік книги. «Читання — необхідна гімнастика для душі, — апелюють до цих невтішних показників письменники Дмитро та Віталій Капранови. — Коли ви читаєте, то співпереживаєте героям, культурно «розхитуєтеся». Людина, яка двадцять років не читала книг, не тренувала свою уяву. Ліками від духовного паралічу є читання».

Справа, що не стоїть на місці

Справа, що не стоїть на місці

Досягнення у музейній справі відтепер носитимуть ім’я найвідомішого музейника України, директора Львівської академії мистецтв, академіка, героя України та рятівника Пінзелевих скульптур Бориса Григоровича Возницького. З такою ініціативою виступив музейно–мистецький комплекс «Мистецький арсенал», Львівська Національна галерея мистецтв та Благодійний фонд «Мистецький арсенал». 18 квітня було дано офіційний старт премії «за вагомий особистий внесок у розвиток музейної справи» та оголошено склад експертної ради. Першу премію вручать уже за три місяці — 30 липня. Переможець отримає 20 тис. гривень. Надалі досягнення у музейній справі нагородою Возницького відзначатимуть щодва роки.

Циган, півник і зануда

Циган, півник і зануда

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Як жаль, що сьогодні в антрактах не грають інтермедій, тобто легковажних п’єсок! Тепер в антрактах сцена завмирає, а глядачі здебільшого прямують собі в буфет. Хіба вряди–годи в глядацькій залі під час антракту відбувається щось інтермедійне. Наприклад, одного разу в «Березолі» ми з дружиною дивилися спектакль — не пам’ятаю вже, що саме. Сиділи в другому ряду. А перед нами весь час товклися якісь юні леді та джентльмени, мабуть, старшокласники. І ось в антракті одне натоптувате дівча встало, повернулось до свого обридливого сусіда, стукнуло кулачком у долоньку й каже: «Діма!.. Ти шо, забичений чи трохи маньяк?.. Шо ти, як тіки шо, так зразу «корова»... Щ–я–а як врєжу!..» Діма у відповідь бекнув щось невиразне про «боксьора», але потім обм’як і сидів тихо–тихо, не рипаючись...

Що то за «ангел над народом в’ється»?

Що то за  «ангел над народом в’ється»?

Пенсіонерка Зоя Цикунова зуміла зробити таке, що дружина Президента Людмила Янукович уперше за останній майже рік постала перед телекамерами і навіть дала короткий брифінг у Донецьку, в кулуарах обласної бібліотеки. Саме там минулої п’ятниці проходила презентація збірки віршів Зої Цикунової «Ріка життя». Один авторка присвятила жінці, під патронатом якої і побачила світ ця брошурка. А замовником збірки виступила обласна громадська організація «Культурно–просвітницьке товариство білорусів «Неман».

Всі статті рубрики