Бунт з–пiд землi

Бунт з–пiд землi

На багатостраждальній підземці — новий виток напруги. Дніпропетровські метробудівці вже чотири місяці сидять без заробітної плати, яку самі ж називають копійчаною. Наприкінці березня вони навіть страйкували перед будівлею облдержадміністрації — якраз у день народження очільника ОДА Дмитра Колеснікова. Щоправда, людей тоді з’явилося небагато, бо більшість зайняті постійним відкачуванням води на будівництві лінії метро, яка проляже під центром міста.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Шедеври з відбитками Христа

Шедеври з відбитками Христа

Колекція оригінальних живописних плащаниць, виконаних знаними художниками й маловідомими народними майстрами з різних куточків України, відкрилася в Івано–Франківському краєзнавчому музеї. Найстаріша з–поміж 42 представлених робіт датується ХVІІ століттям.

Пломбір. Не лизати і не кусати

Пломбір. Не лизати і не кусати

Дивну естафету встановлення скульптурних пам’ятників харчовим продуктам підхопив учора Житомир — тут відкрили пам’ятник морозиву. Більше того, з ним житомиряни вже потрапили у Книгу рекордів України, бо це, як нескладно здогадатися, єдиний такий пам’ятник у країні.

Папа примирить усіх

Папа примирить усіх

Майже Соломонове рішення щодо земельної ділянки на площі перед приміщенням колишнього ЖЕО №8 (ріг вулиць Івана Павла ІІ та Миру) ухвалила влада обласного центру Прикарпаття. Довкола цього ласого клаптика землі не затухає тривалий конфлікт між забудовником та мешканцями мікрорайону, котрі протестують проти планів звести тут чергову багатоповерхівку. Аби вгамувати пристрасті непримиренних сторін, депутати міськради вирішили спорудити на спірній території монумент 264–му Папі Римському.

На одній нозі від смерті

На одній нозі від смерті

На Рівненщині кондиціонер врятував літню жінку, яка, нахилившись зачинити кватирку, не втрималася і випала з вікна. Пересічні громадяни, які о 9–й ранку поспішали на роботу через проспект Миру, помітили стареньку, яка, зачепившись ногою за кріплення кондиціонера і звисаючи з вікна між четвертим і п’ятим поверхами, благала про допомогу. «Йду на роботу, раптом чую, хтось кличе на допомогу. Дивлюся — а то пані Марія застрягла на кондиціонері», — розповів пан Анатолiй, сусід бабусі.

Приречені хочуть жити

Приречені хочуть жити

Десятки людей iз мішками на головах та зашморгами на шиях вишикувалися вчора перед Кабміном. Цей живий ланцюг тримає великі літери, з яких складається слово «приречені», а також плакати з написами «Я не хочу помирати», «Я не з Єнакієвого, але теж хочу жити», «Дайте жити — я відпрацюю». Моторошну картинку доповнює монотонний барабанний дріб. Ці приречені й справді можуть померти, адже серед них — хворі на гепатит, туберкульоз та СНІД. Бо їм та загалом 44 тисячам українців, які мають згадані захворювання, влада винесла смертний вирок, не заклавши кошти на життєво необхідне лікування.

Крилаті безпритульні

Крилаті безпритульні

«Наприкінці квітня пташ­ки шукають місця, де можна звити гніздо. Оскiльки «Київзеленбуд» активно вирубує старі дерева, пернаті не можуть знайти дупла, не можуть вивести потомство. Синиці в’ють гнізда у трубах тренажерів у Гідропарку, а потім, коли люди починають тут займатися спортом, пташенята гинуть», — розповів учора під час прес–конференції директор Київського еколого–культурного центру Володимир Борейко.

Всі статті рубрики